Hoppa till sidans innehåll

Sverigeserieslutspel med hemmasegrare

26 MAR 2012 22:35
I helgen spelades slutspel för lagen som deltagit i Sverigeserien. Spelplatsen var Östersund och fem lag deltog. Efter många jämna matcher, inte minst finalen, och en del oväntade resultat, stod till slut hemmalaget Östersund som vinnare. I finalen besegrades Lule med 3-2 i set.
  • Uppdaterad: 21 MAR 2013 14:59

Efter att ha spelats på IKSU i Umeå i två år, flyttades i år slutspelet i herrarnas Sverigeserie till Östersund. Fem lag, av de sju som spelat i årets Sverigeserie i norr, kom till start.

 

Inför slutspelet rankades lagen enligt slutresultatet i seriespelet. Fjärderankade Lule mötte femterankade Norsjö i en inledande kvartsfinal. Där vinner Lule en jämn match med 2-1 i set. I semifinalen står man för en liten skräll och besgrar seriesegrarna Skellefteå, något som man visserligen lyckades med även i sista sammandraget. Den andra semifinalen vinner hemmalaget Östersund över IKSU med 2-1.

 

Därefter följer placeringsspel för förloranra i semi- och kvartsfinaler. Skellefteå placerar sig på en tredje plats efter vinster mot Norsjö och IKSU. Norsjö vinner över IKSU och blir därmed 4:a.

 

Finalen inleds med att Östersund vinner två första seten rätt komfortabelt. Lule kommer tillbaka, vinner det mycket jämna tredje set med 31-29, och även det fjärde. Men i femte visar sig Östersund starkast och jämtarna besegrar norrbottningarna med 15-8, och 3-2 i set.

Resultat finns här

Skribent: Patrik Bylund

TÄVLINGSPLANERING
2016/2017

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

 

Postadress:
Nordsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: nordsvenskavbf@volle...

Se all info