Hoppa till sidans innehåll

Serierna färdigspelade

02 APR 2010 15:23
Nu är alla serier med deltagande lag från Nordsvenska Volleybollförbundet färdigspelade. Så här gick det.
  • Uppdaterad: 21 MAR 2013 14:59

 

Allsvenskan damer:

 Norsjö VBK kvalificerade sig till spel i Allsvenskan på våren, genom att vinna höstens division 1 Norra. Väl i Allsvenskan slutade de på en respektabel tredje plats, bakom Linköping och Malmö. Norsjöspelare placerade sig även högt upp i de olika poängligorna i Allsvenskan: Freja Morén blev fyra i den totala poängligan, trea i serveligan samt sexa i anfallsligan. I blockligan kom Petra Andersson tvåa.

Här finns tabell, resultat samt poängliga

 

Vårettan damer:

I år spelades vårettan med fem lag, eftersom KFUM Skellefteå tackade nej till sin allsvenska plats. Segrare blev också KFUM Skellefteå på 39 poäng, före IKSU B på 29 poäng, och IKSU A på 28 poäng. Sundsvall blev fyra, och Vännäs slutade femma. IKSU B kvalificerade sig till Final Four.

 I Final Four slutade de på en tredjeplats, efter en semifinalsförlust mot Orion med 3-1, samt en vinst mot Jomala med 3-2.

Vännäs kvalade mot segrarna i division 2 Norra Norrland, Änget. Där förlorade de kvalmatcherna med 0-3 borta och 1-3 hemma, vilket gör IF Änget kvalificerade för spel i division 1 nästa år.

Här finns resultat och tabell 

 

Norrserien herrar:

 Första säsongen på många år med seriespel för herrarna är också den avslutad. Totalt deltog nio lag i de olika sammandragen. Serien slutade med KFUM Skellefteå på första plats, med Änget och IKSU 1 på andra respektive tredje plats. Det har även spelats ett slutspel, och då stod IKSU 3 som segrare. Finalen blev en mycket jämn affär mot Skellefteå, där Kenth Söderström i IKSU 3 tog 21 poäng i en tresetsmatch. För den prestationen blev Kenth utsedd till Veckans VK-lirare av VästerbottensKuriren.

Tabell, resultat och poängliga herrserien

Resultat och poängliga slutspel 

 

Division 2 Norra Norrland damer:  

 Fem lag spelade i år i division 2. Serien vanns av Änget, som gick igenom den obesegrade, och sedan vann kvalet till division 1 mot Vännäs. På andra plats slutade IKSU C, och trea blev Norsjö B.

Här finns resultat och tabell

Skribent: Patrik Bylund

TÄVLINGSPLANERING
2016/2017

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

 

Postadress:
Nordsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: nordsvenskavbf@volle...

Se all info