Hoppa till sidans innehåll
Foto: www.beachfoto.se Kidsvolley Gamen Games 2010

Rekordmånga vill gå kidsvolleykurs

06 OKT 2011 22:18
På lördag kommer danske Mr Kidsvolley, Peter Morell, till Umeå för att lära ut allt han kan om sin egen succéartade spelidé kidsvolley. Intresset för kursen är stort och i nuläget är hela 38 deltagare anmälda. En närmare titt i amälninglistan gläder och skvallrar om den positiva vändning som volleybollsporten är på väg att ta i distriktets södra delar, mycket tack vare just introduktionen av kidsvolleyn.
  • Skapad: 06 OKT 2011 22:18

Ett drygt tiotal inlandsbor kommer åkande från Storumans IK, en anrik förening som åter är på stark frammarsch och Malå IF en alldeles nyuppvaknad gammal volleybollmetropol samt även förstås från alltid starka Norsjö VK.

Övriga deltagare kommer framför allt från Umeå från nya och kanske för många överraskande föreningsnamn alla nya i volleybollsammanhang. KFUM Umeå, en alldeles ny medlem i volleybollförbundet, är kursarrangör och bidrar med flera deltagare från beachen samt även från kidsgänget på Berghem. Täfteå IK en medlemsförening i vardande har fått ordentlig skjuts på den nystartade kidsvolleyverksamheten och ledarrekryteringen. Stöcke IF som kom med i volleybollfamiljen så sent som 2009 fortsätter att värva in nya ledare i leden.

Från Vännäs VK kommer bl.a. tre unga tjejer, 14-16 år gamla, som själva fostrats i distriktets alla första kidsvolleylag och som nu själva vill pröva ledarrollen vid sidan av sitt eget spel.

Som sagt mycket att glädjas åt! Även kursdeltagarna lär få en hel del goda skratt då en kurs med energisprutan Peter Morell utlovas vara en riktig höjdare. 

Läs mer om kursen här.

Skribent: Malin Karlsson, ordförande NSVBF

TÄVLINGSPLANERING
2016/2017

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

 

Postadress:
Nordsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: nordsvenskavbf@volle...

Se all info