Hoppa till sidans innehåll
Foto: Malin Karlsson VännäsbyKidsvolleyGames2014webb

Nya nivåer nås!

12 NOV 2014 13:37
Barn- och ungdomscuperna sprider ljus och värme i novembermörkret här i norr. De duggar nu tätt i mildvädret efter höstlovet. Vi törs nog lugnt fastslå att så här många unga volleybollspelare har det aldrig tidigare funnits i distriktet.
  • Skapad: 12 NOV 2014 13:37

Inte ens "på den gamla goda tiden" spelade fler unga. På två helger kommer cirka 400 pojkar och flickor i åldrarna 6-16 år från 11 (12 med Härnösand) olika föreningar att ha matchats.

Här listas deltagande lag i senaste och kommande helgs barn- och ungdomscuper. Därutöver tävlar de flesta av våra ungdomar i övre tonåren i division II Nordsvenska och finns därför inte medräknade. Skön läsning! Ännu bättre är det att se spelarna live. Kunskapsnivåerna börjar vara riktigt höga! Härligt också att se hur nya spelare hela tiden tillkommer i alla spelformer och åldrar.

Siffran är möjligen högt räknad då spelare deltar i flera olika spelformer och svårighetsnivåer. Men å andra sidan är inte de allra yngsta i norr- och inlandsdelarna av Västerbotten/södra Norrbotten, inklusive storföreningen Norsjö, inräknade i de 400. Då lördagens Kidsvolleycup i Norsjö hittills har endast ett lag utifrån anmält kommer den kanske att skjutas på framtiden om inte fler lag kommer till. Där måste norr-/inlandsföreningarna slå sina kloka huvuden ihop så att alla kids (med föräldrar) kan erbjudas den inspiration som kidsvolleycuper ger utan att alltid behöva bussas långt till Umeå/Vännäs. Vad krävs för att få fler barn och föräldrar i norr att vilja delta på cup? Finns goda exempel att dela mellan föreningarna?

Bra jobbat (!) av alla inblandade föreningar och ledare. Se till att ta er tid att stanna upp och njuta av frukten av det jobb ni lägger ner. Vi har något riktigt häftigt på gång! Snart kliver vi upp en level till!

 

Hälsar en stolt distriktsstyrelse

 

PS. Tävlingsplaneringsidan är uppdaterad. Läs den! DS

 

Skribent: Styrelsen

TÄVLINGSPLANERING
2016/2017

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

 

Postadress:
Nordsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: nordsvenskavbf@volle...

Se all info