Hoppa till sidans innehåll

Norsjö åker till U21SM i Katrineholm med höga ambitioner

16 MAJ 2014 10:32
Tjejerna siktar på minst kvartsfinal trots en tuff lottning skriver Roger Lindström i tidningen Norran den 16 maj på sportsidorna.

  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:08

Säsongen startade redan i augusti och först nu, nio månader senare, är det dags för sista matcherna med gänget.  - Det här beror på att säsongen blivit senarelagd på grund av EM-kvalet för A-landslaget, förklarar Tomas Bergqvist, som coachar U21-laget.

Hur har ni laddat för det här? - Vi hade ett uppehåll med bollträningen i sex veckor efter det att serien slutat. Då körde vi styrka och kondition. För en vecka sedan började vi om med bollträningen och det har känts bra.

Norsjö hamnade i grupp fyra i gruppspelet. En tuff grupp där Tuve, Svedala och Vallentuna ingår.  - Svedala och Vallentuna har vi ju mött många gånger. Vallentuna har vi haft ganska lätt för men det är nya förutsättningar den här gången. Svedala har alltid ett bra lag och Tuve är ett Göteborgslag som gått framåt mycket. De två bästa lagen går vidare till slutspelet. - Samtidigt är det viktigt att vi vinner gruppen. Då får vi en mycket lättare lottning i kvartsfinalen.

Det blir dessutom en jobbig lördag med fyra matcher samma dag.- Vi åker ned med nio spelare eftersom Erika Lindberg och Sofia Gustafsson inte följer med. Tomas ser hela laget som nyckelspelare. Men väljer att lyfta fram tre spelare. - Vi hade tre spelare som kom med i All star team i senaste mästerskapet: Julia Larsson, Malina Fransson och Jonna Nilsson.De kommer att göra bra ifrån sig igen. Men det är som sagt viktigt att hela laget fungerar om vi ska gå långt.När det gäller nästa säsong och A-laget är det klart att Petra Andersson flyttar hem från Lindesberg.

Vad säger du om Freja Moréns framsteg och plats i Alandslaget? - Naturligtvis en sporre för oss i Norsjö. Både Freja och Rebecka Andersson visar att vi kan fostra spelare som sedan klarar sig bra på högsta nivå.

 "Samtidigt är det viktigt att vi vinner gruppen. Då får vi en mycket lättare lottning i kvartsfinalen. " Tomas Bergqvist

 Truppen

■ Julia Larsson, passare, Paulina Forsberg, center, Malina Fransson ,spiker, Jonna Nilsson , spiker, Sandra Hjelte, center, spiker, Louise Eklund, spiker, Frida Hjelte, passare, Moa Karlsson center, spiker, Emmy Andersson, spiker.

■ Coach: Tomas Bergqvist.

■ Ass coach: Petra Andersson.

Skribent: Annika Hermansson
Epost: This is a mailto link

TÄVLINGSPLANERING
2016/2017

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

 

Postadress:
Nordsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: nordsvenskavbf@volle...

Se all info