Hoppa till sidans innehåll
Foto: Janne Åsberg NSVBFs distriktslag 2012, flickor

Nordsvenskas tjejer 5:a i DistriksSlaget

14 JAN 2012 14:27
Nordsvenskas flickor slutade på plats 5 i årets upplaga av DistriktsSlaget. DistriktsSlaget är volleybollens "TV-pucken". Här utmanar landets åtta distrikt varandra.
 • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:10

Vid en träningsdag som hölls i Norsjö i december togs en trupp på 10 tjejer och 2 reserver ut för att representera NSVBF i DistriktsSlaget i Katrineholm den 5-6 januari.

Laget leddes av Ann Bergqvist från Norsjö VK och Nina Nilsson, Skellefteå Volley.

"Vi fick tyvärr inte bästa möjliga start på turneringen när Norrlandståget var 3 timmar sent till Stockholm så vi fick invänta andra tåg än planerat till katrineholm, arrangörerna var otroligt flexibla och vi fick hjälp med att flytta matcherna till eftermiddagen vilket var nödvändigt", säger Ann Bergqvist.

Laget har under helgen växt sig starka tillsammans och under andra dagens spel hittade lagmedlemmarna varandra oerhört mycket bättre och kunde knipa 5:e platsen.

"Vi har haft en otroligt givande turnering där tjejerna från de olika föreningarna svetsats samman till ett stolt distriktslag, vi ser med tillförsikt fram emot kommande år där flera av tjejerna födda -98 har chansen att åka ner igen."

Truppen utgjordes av:

 • Sofie Wiklund Storuman IK, -98
 • Linnea Gustafsson Storuman IK, -98
 • Siri Björk, Glommersträsk IF -97
 • Therese Åberg IKSU, -97
 • Felicia Granberg IKSU, -98
 • Julia Lindblad norsjö VK, -97
 • Emmy Andersson Norsjö VK, -98
 • Moa Karlsson Norsjö VK
 • Emilia Johansson Norsjö VK, -97
 • Ida Sjögren Norsjö VK, -97

Tränare: Ann Bergquist Norsjö volley, Nina Nilsson Skellefteå volley

Matchreferat

Gruppspel

Nordsvenska - Skåne 0-2 (14-25, 16-25)
Skånes flickor tog revansch för förlusten i dagens första match där Sydsvenska var ett nummer för stora. Mot Nordsvenska inledde man första set starkt och servade hem det tämligen komfortabelt. Nordsvenskas replik lät inte vänta på sig utan andra setet inleddes i ett högt tempo och man tog sig snabbt fram till en 10-5 ledning. Då valde Skånes lagledning att ta en timeout. Efter time-outen vände matchen till Skånes fördel och Skåne kunde spela hem setet med 25-16 och således ta en 2-0 seger.

Sydsvenska - Nordsvenska 2-0 (25-11, 25-22)
Matchen mellan Sydsvenska och Nordsvenska blev något försenad sedan tåget som skulle ta Nordsvenska laget till Katrineholm blev försenat i stormen Emils fotspår. När matchen väl kom igång tog Sydsvenska greppet direkt och servade hem första set med 25-11. Nordsvenska arbetade sig tillbaka in i matchen i andra set men Sydsvenska höll ändå fast i taktpinnen och kunde ta hem andra set med 25-22 och därmed också matchen med 2-0.

Match om 5-6 plats

Nordsvenska - Västsvenska 2-1 (25-19, 18-25, 15-13)
Efter en makalös upphämtning i avgörande set tog Nordsvenska hem matchen om 5:e plats vid DistriktsSlaget för tjejer. De två första seten såg rätt lika ut utom att det var Nord i det första och Väst i det andra som förde spelet och låg i ledningen. Det var i skilje som det var riktigt jämnt. Lagen följdes åt men där ledningen växlade mellan lagen och det tvingades ta sina time-outer. Nord tog time out vid 11-13 och det gjorde susen. Fyra raka poäng och seger i setet med 15-13 och i matchen med 2-1.

Skribent: Jonas Joelsson

TÄVLINGSPLANERING
2016/2017

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

 

Postadress:
Nordsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: nordsvenskavbf@volle...

Se all info