Hoppa till sidans innehåll

Medaljjubel i Katrineholm!

16 JAN 2014 10:35
Under trettonhelgen hade Nordsvenska VBF två distriktslag på plats. Ett tjejlag och ett killag. Tjejerna coachades av Patrik Andersson (Norsjö) och Lars-Göran Granberg (Umeå). Killarnas coacher var Patrik Persson (Storuman) och Ann Bergqvist-Andersson (Norsjö). Båda lagen erbjöd fint spel och mycket glädje.
  • Skapad: 16 JAN 2014 10:35

Pojklagets coach samt vice ordförande i distriktsstyrelsen, Patrik Person, skriver om Grand Prix-helgen i Katrineholm:

 

Med lite distans till DistriktsSlaget i Katrineholm ska jag villigt erkänna att det kändes som om man var ungdom på nytt. Alla glada och positiva minnen från mitt aktiva volleyboll liv kom fram från sina gömslen. Spänningen, kampen, glädjen, äventyret! Jag kan utan att tveka säga att de 20 tjejerna och killarna som representerade vårt distrikt kände likadant under sina dagar i Katrineholm.

Att låta ungdomar från olika föreningar träna ihop några gånger för att sedan representera sitt distrikt tycker jag är en fin idé. Varje ungdom får pröva sina vingar i ett lite större sammanhang samtidigt som det inte är allt för allvarligt. Många av lagen som deltar i DistrtiksSlaget har inte så stora erfarenheter och hela turneringen blir ett lärotillfälle. Med utbyten av kunskap och inspiration till att träna vidare i vardagen. Sedan så har samlingen i Katrineholm också alltid bjudit på volleyboll i form av Grand Prix spel för de lite äldre ungdomarna samt de bästa herr- och damlagen i Sverige. Här har våra ungdomar en chans att få se sina förebilder inom volleybollen, för vi ser inte vår sport allt för ofta på rikstv.

Nå hur gick det då för våra ungdomar.Killarna kom till kvartsfinal där det blev en mycket spännande och jämn match, tredje avgörande set slutade 19-21 till motståndarna och därmed fick våra killa spela match om 5-6 plats. En femte plats blev det tillslut.

Tjejerna vann sin grupp med 2 bollar till godo och det gjorde att de hamnade direkt i semifinal som de vann. Sedan i finalen blev motståndet för hårt och det blev silvermedalj.

/Patrik

 

Fler bilder finns på Nordsvenska VBF facebook-sida. Följ oss där för att se i text och bild vad som är på G i distriktet. Vilka spelare som representerade distriktet hittar du här.

Tjejerna med ledarna får sina silvermedaljerkillarna distriktslagettjejerna i distriktslaget

jublande tjejer

Skribent: Annika Hermansson
Epost: This is a mailto link

TÄVLINGSPLANERING
2016/2017

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

 

Postadress:
Nordsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: nordsvenskavbf@volle...

Se all info