Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jakob Birgersson Nordsvenska styrelsen 2013

Kul helg söderöver!

03 OKT 2013 21:28
Hela styrelsen var helgen som gick nere på svensk volleybolls distriktsträff i Malmö. En resa som dels tajtade till vårt eget samspel samt gav oss möjlighet att lära känna kanslipersonal och övriga förtroendevalda på förbunds- och distriktsnivå lite bättre (telefonmöten i all ära...). Konferensens guldglans bestod av volleyboll av absolut högsta världsklass på anrika Parken Arena i Köpenhamn med finalspelet i herr-EM.
  • Skapad: 03 OKT 2013 21:28

Konferensen pågick fredagkväll, lördag- och söndagförmiddag på vårt hotell i Malmö. På lördag- och söndagseftermiddag tog vi tillsammans tåget till köpenhamn för att se EM-semifinal-, brons- och finalmatcherna live.

 

Den övergripande känslan är att vi i Nordsvenska volleybollförbundet ligger i framkant när det gäller att på ett strategiskt långsiktigt sätt utnyttja kidsvolleyns oslagbara dragningkraft för att rekrytera nya och nygamla ledare samt spelare. Vi har även kommit långt i att anamma och utveckla nya tävlingsformer som ska passa våra långa geografiska avstånd och dagens olika livsstilar.

 

Vi har sedan flera år en fungerande Sverigeserie för herrar samt en väl genomarbetad säsongskalender för barn- och ungdomstävlingar tack vare vår eminenta och erfarna tävlingsledning. Vi rekommenderar starkt att distriktets tävlingsfrågor delegeras på en tävlingsledning. Gärna som i vårt fall på aktiva ledare som visar stort intresse och ansvar för tävlingsfrågor även utanför sina egna föreningars gränser.

 

Vi har ännu inte landets bästa distriktslag (om det nu är eftersträvansvärt?) men vi har det senaste året arbetat hårt med att ta fram lathundar och policys samt i praktiken väl fungerande breddläger samt distriktslagsuttagningar. Föreningsgränsöverskridande aktiviter är något vi tror starkt på. Ensam är inte stark.

 

Vi känner oss efter helgen rejält stärkta i att vi är på rätt väg i norr. Vi har fått förnyad energi till att fortsatt jobba hårt och medvetet bl.a. med att arrangera inspirerande "mötesplatser" för våra kloka och pådrivande föreningsaktiva. Vi har de senaste 2-3 åren, sedan kidsvolleyn tog fart på allvar, ägnat mycket av vår tid och kraft åt genomförandeaktiviteter i form av lathundar, policys, kalendrar etc. Nu är vi riktigt sugna på att åter få lyfta blicken och sätta nya inspirerande mål (det några år gamla då rätt kaxiga målet om att kidsvolley skulle spelas på 10 olika orter/platser nåddes mycket snabbare och lättare än vi kunnat ana). Vi vill ha er inspiration och hjälp till att sätta nya kaxiga och visionära mål. Vi kommer att kalla till en föreningsträff lördag den 23/11 i Norsjö. Vi tänker att vi konfererar först och därefter kollar på superettamatchen tillsammans. Vi återkommer med mer information och inbjudan. Boka in datumet!

 

Stort tack till personalen på Svensk volleyboll för uppmuntran och det oumbärliga stöd ni ger oss/våra föreningar samt för en energigivande helg! Det var rejält häftigt att på plats få se det ryska guldlaget in action. Det var verkligen en genuin glädje och laggemenskap de utstrålade som kändes rakt in i hjärtat. Vi vände norrut med den i bagaget. Vi jobbar vidare på kramandet!

 

Hälsar styrelsen; Magdalena, Patrik, Kenth, Mattias, Pernilla och Malin

 

genom ordf. Malin

Skribent: Malin Karlsson
Epost: This is a mailto link

TÄVLINGSPLANERING
2016/2017

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

 

Postadress:
Nordsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: nordsvenskavbf@volle...

Se all info