Hoppa till sidans innehåll
Julkort 2014

Julkrönika

22 DEC 2014 10:29
God Jul och Gott Nytt År önskar styrelsen med en julkrönika signerad Mattias Forsman.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:08

Tänk vad tiden går. Det känns inte alls länge sedan som Nordsvenska Volleybollförbundets dåvarande ordförande Malin Karlsson skrev en gästkrönika i Tidningen Volleyboll där hon beskrev den beslutsamhet som växt fram här i Norr- och Västerbotten de senaste åren för att få vår sport att blomstra igen. Det var drygt ett år sedan och sedan dess har trenden bara förstärkts.

Årets höjdpunkt i Norsjö

För undertecknad var årets höjdpunkt en februarihelg i Norsjö. Med planeringsdagar och föreningsutveckling på näthinnan noterade jag till min förskräckelse att mitt under föredraget från duktiga Maria Larsson från Malå IF Volley, Årets Nordsvensk 2013, skulle svenska damerna dra ut på stafett i Sotji. Då kunde jag inte ana vilken inramning just detta sammanträffande skulle innebära. För jag noterade ganska snabbt att jag inte var ensam om att slitas mellan hur Ann Bergqvist beskrev den genomtänkta värdegrund Norsjö Volley vilar, hur Maria Larson engagerat beskrev hur snabbt Malå IF Volley utvecklats av unga målmedvetna tjejer, samtidigt som stafettjejerna lämnat över till Charlotte Kalla och ett kapitel svensk idrottshistoria höll på att skrivas. Hur skidorna gick, det vet vi alla, för när underbara Charlotte Kalla från Norrbotten defilerade på upploppet kunde vi som smygkollade på mobilerna naturligtvis inte vara tysta längre. OS-guld av så här glada tjejer upplever vi inte så många gånger i livet.

Volleybollens stora bredd

Men det blev också inledningen på en fantastisk helg i Norsjö där vi mötte ett myller av kidsvolleyspelare från hela distriktet, allt från att unga pojkar och flickor i alldeles för stora tröjor bjöd varandra på godis och glatt skickade bollar över nätet, till elitsatsande Norsjötjejer som visade upp vår sport under proffsiga former och dessutom tog sig tid att reflektera kring sitt sunda sätt att se på träning, kost och vänskap. Varmt och väldigt imponerande. I styrelsen fick oss också tid att identifiera utmaningarna för framtiden för att få en bredare geografisk representation på distriktet. Hur vi kan göra sporten mer mottaglig för barn och ungdomar som har svårt att nå idrotten idag samt hur vi på några års sikt behöver utveckla sporten för att möte de utmaningar som dagens stora kidsvolleykullar innebär. Att vi sedan som vanligt när vår styrelse träffas lyckas kombinera nytta med nöje blev den här helgen extra tydligt då avslutningslunchen blev en riktig höjdare när Markus Hellner samtidigt gled in på upploppet och tog helgens andra OS-guld för Sverige. Först tjejerna, sen killarna alltså. Lite som på vårt distrikt med andra ord.

Året som gott

Så var det dags att kort summera året som gått. Som vanligt, om vi tillåts vara stolta, är våra ungdomscuper fullsmockade, vi har utbildat fler spelare och ledare än tidigare, flera nya föreningar är på plats och vi hör dessutom hur volleyboll tränas i orter där det ännu inte finns några föreningar. Vår hemsidas nyhetsflöde svämmar över av ord som deltagarrekord, föreningsframgångar och grattis, det börjar bli så självklart att vi knappt reflekterar över det.

Finns det då inget som är dåligt då kanske du tänker? Jo, det gör det säkert och Nordsvenskas nya styrelse under ledning av ordförande Patrik Persson har ständigt långsiktig tillväxt för ögonen. Men såhär i vår julkrönika har vi faktiskt den förmånen att vi bara kan få koncentrera oss på det som är bra. I vårt fall är det hur mycket som helst. Så när vi nu summerar 2014 gör vi det med precis den varma känslan som kvartetten med Kalla i spetsen gav oss under den underbara förmiddagen i Norsjö tidigare i vintras.

Nu ser vi fram emot ännu ett härligt volleybollår där vår första lyckönskning går till våra distriktslag som inte har många dagar kvar innan det är dags att hoppa på tåget ner till Katrineholm för årets första volleybollturnering. Lycka till!

Nordsvenska Volleybollförbundet gm Mattias Forsman

Skribent: Mattias Forsman, styrelseledamot

TÄVLINGSPLANERING
2016/2017

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

 

Postadress:
Nordsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: nordsvenskavbf@volle...

Se all info