Hoppa till sidans innehåll

Händelserik vecka i norr!

31 JUL 2011 15:27
Första helgen i augusti 2011 blir händelserik för många volleyboll- och beachvolleyintresserade i de södra delarna av distriktet. Lastbilslass med sand dundrar in i såväl centrala Norsjö som Umeå för de populära beachvolleyarrangemangen Norsjö Beach och Swedish Beach Tour samtidigt som Noliamässans alla utställare och besökare invaderar Umeå med speciellt idrottsfokus under den inledande lördagen med evenemanget Idrottens Dag.
  • Uppdaterad: 21 MAR 2013 14:59

Norsjö Beach spelas i Norsjö 5-7 augusti. Beachvolleybollturneringen är sommarens stora händelse för Norsjö Volleybollklubb och kommunen. Turneringen spelas i centrala Norsjö, tillfälliga beachplaner byggs upp vid hotellet: fredag: amatör/företag/ungdom, lördag: mixed motion, söndag: dam och herr elit. Det finns också en del kringarrangemang som karuseller, tacoförsäljning, lotteri, med mera. Läs mer på www.volleyboll.nu

Swedish Beach Tour avgörs på Rådhustorget i hjärtat av Umeå 4-6 augusti. Det är den sista deltävlingen innan den avslutande finalen i Halmstad. Det är 11:e gången som umeborna får ta del av beachvolley av yppersta klass, något som verkligen märks på inramningen. Publiken är både vältalig och kunnig och förra sommaren slogs nytt rekord för en citytävling med 24 100 besök i Umeå.

Torsdag 4 augusti 11.00 - 19.00, Inledande omgångar.

Fredag 5 augusti 08.00 - 19.00, Åttondels- och kvartsfinaler.

Lördag 6 augusti 10.00 - 17.00,  finaler 15.00

Innan finalerna på lördagen ca. 14:15-14:30 deltar lågstadiebarn från Stöcke IF och KFUM Umeå i en uppvisningsmatch av kidsvolley på centercourten.

Idrottens dag på Noliaområdet i samband med Stora Nolia i Umeå lördag den 6 augusti. Dagen bjuder på uppvisningar och prova-på-aktiviteter med länets idrotter - besök deras montrar, testa idrotterna och delta i tävlingen med fina priser. Du kan testa volleyboll, styrkelyft, basket, gymnastik, kampsporter, orientering, handboll och motorcyklar bland mycket annat. De flesta idrotter håller till i ungdomslandet, några vid stora scenen. På området finns volleybollsektionerna inom KFUM Umeå och IKSU representerade under dagen. Vid IKSU:s monter ges mellan 11-15:00 alla barn och ungdomar som vill möjlighet att prova kidsvolley och/eller Volley 2000 under ledning av duktiga spelare och ledare från Stöcke IF och Vännäs VK.

Skribent: Malin Karlsson

TÄVLINGSPLANERING
2016/2017

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

 

Postadress:
Nordsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: nordsvenskavbf@volle...

Se all info