Hoppa till sidans innehåll

Föräldrar – det stora problemet

27 JAN 2014 12:00
Passa bollen, kom igen då, där bak gör du ingen nytta, ge igen, domaren ser du inte! Ja hur låter det på sidlinjen egentligen? Det är ingen annanstans så accepterat att släppa loss sina känslor ihop med barnen som här, ibland är du bara pinsam och ibland rent idiotisk. En ny undersökning visar att nio av tio föräldrar anser att aggressiva föräldrar är ett problem inom barn- och ungdomsidrotten.
  • Skapad: 27 JAN 2014 12:00

I Utbildningsradions satsning "Idrottens himmel och helvete" träffar vi den här veckan f.d. VM-hjälten Klas Ingesson, numera aktiv tränare, som delar med sig av sin syn på föräldraperspektivet. Han vittnar om att föräldrar som bryr sig för mycket bara sabbar för sina barn.

Undersökningar visar också att 1 av 5 barn inte vill gå till sin idrottsaktivitet då de känner ett stort obehag p.g.a. sina föräldrar.
9-årige Anton Nagy kom tvåa på VM i motorcross under 2013 i sin klass. Han är en stor talang inom sporten. Men det är svårt att lyckas utan engagerade föräldrar. Hans familj följer Anton överallt på tävlingar och hans pappa Tommy säger att han lägger ner minst 30 timmar i veckan på sin sons idrott.

Vi rekommenderar verkligan alla idrottsintresserade ungdomar och vuxna att titta på serien som sänds på SVT1 22.00 på onsdagar. I satsningen ingår också en serie radioprogram lördagar klockan 11.03. Avsnitten ligger även ute på UR play. Idrottens himmel och helvete lyfter upp både positiva och negativa exempel inom barn- och ungdomsidrotten och väcker många frågor. För att underlätta en fortsatt diskussion har UR skapat massor av bra klipp och diskussionsfrågor.

 

Se även filmtips på hur en förening kan jobba där bland andra Nordsvenskas ordförande Malin Karlsson medverkar. Kommunicera mera med de fyra V:na. vision, värdegrund, verksamhetside och verksamhetsplan! Läs och diskutera gärna de riktlinjer för barn- och ungdomsidrott som vi alla har att jobba efter.

 

Sist men inte minst hoppas vi att ni kommer till "Volleyboll i Norsjö - En livslång passion" och vårt peptalk och eftersnack till den allsvenska matchen den 15/2. Där kommer vi att få lyssna till inspirerande ledare och exempel på föreningar som jobbar bra med de utmanande och viktiga mjuka frågorna.

De-åtta-årstiderna 


Skribent: Annika Hermansson
Epost: This is a mailto link

TÄVLINGSPLANERING
2016/2017

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

 

Postadress:
Nordsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: nordsvenskavbf@volle...

Se all info