Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anneli Nilsson VIF/SISU Peptalk

En fullspäckad volleybollhelg i Norsjö.

20 FEB 2014 11:36
Malin Karlsson hälsar 30-talet åhörare välkomna till ”Volleyboll i Norsjö- En livslång passion” med att beskriva dagens innehåll i sitt större sammanhang. Arrangemanget ingår i Västerbottens Idrottsförbunds projekt 8 årstider, 8 idrotter, 8 evenemang som ingår i kulturhuvudstadsåret Umeå 2014.
  • Skapad: 20 FEB 2014 11:36

Ann Bergqvist ihop med klubbkollegan Sofie From beskriver hur volleyboll i Norsjö har blivit en livslång passion för så många. De båda beskriver ingående hur de har jobbat med att skapa en gemensam värdegrund för samtliga inblandade i klubben. Det går inte att ta miste på att de är stolta över de val de gjort i klubben och det arbete de ihärdigt har genomfört. -Vi tog ett beslut om att inte spela i elitserien, det vägvalet har bidragit till en stabilare förening, säger Ann. Klubben erbjuder volleyboll för båda könen, i och med det så har de en stor bredd med en stor ledarstab. Tillsammans är de goda förebilder för varandra inom idrotten men också ,utanför. - Vi ska vara snygga inifrån och ut, säger Sofie med ett varmt leende på läpparna. Det syns att hon vet vad hon pratar om.

Under flera år har olika policydokument arbetats fram, det senaste är krishanteringsplanen. Den ligger på hemsidan ihop med de andra dokumenten, lätta för vem som helst att ta del av. Klubben fokuserar på att samarbeta ihop med andra klubbar, skolor, media, och SISU Idrottsutbildarna. - Vi är en stolt, stabil och samarbetsfokuserad förening som bidrar till att individer utvecklas tillsammans, avslutar Ann, ordförande i Norsjö Volleyboll klubb.

Malå IF är till skillnad från Norsjö helt nya med att erbjuda volleyboll till barn och ungdomar i kommunen. De har med gemensamma krafter skapat en volleybollsektion i Malå IF. Styrelsen är en mycket ung styrelse med ledarmöter mellan 16-18 år med fint stöd av pensionären Stig. - Vi ville spela volleyboll men ingen ville sitta i styrelsen så vi tog tag i det själva trots vår ringa ålde,r säger Mikaela Lusikkakoski en av ledamöterna. Tjejerna har fått utbilda sig i kidsvolley, föreningskunskap och ledarskap via SISU idrottsutbildarnas utbildning Plattformen. – Resultaten spelar mindre roll, det är viktigare att vi har roligt och utvecklas, säger Maria Larsson en av eldsjälarna. Ihop med Åsa som idag är projektledare för Malå volleybolls utveckling presenterar de hur de har gått från tanke till handling från 2011.

Detta innehåll bjöd förmiddagen på samtidigt som Charlotte Kalla skidar hem stafettguldet för tjejerna i Sotji. Snacka om ett gott exempel för att visionen ”Svensk idrott- Världens bästa” stämmer väl med vad som händer just nu. Den visionen ihop med sin egna vision fick nordsvenska Volleybollförbundets styrelse jobba vidare med lite senare under helgen.

Efter en gemensam lunch gick vi vidare till idrottshallen och tittade på när Norsjös damer spelade mot Vallentunas damlag. Spelarna erbjöd på spänning in i det sista. Men i det avgörande setet blev motståndet för stort och Vallentuna tog hem vinsten. Det var då teorin på förmiddagen visade sig stämma i verkligheten. Tjejerna som nyss förlorat en lång och jämn match visade tydligt att de var stolta och fina förebilder och hängde inte läpp för en förlust mot Vallentuna. Samliga spelare och ledare erbjöd ett hängivet och ingående eftersnack med oss andra deltagare och publik. Kvällen avrundades med att laga en gemensam middag och ett gött eftersnack om dagens volleybollhändelser.

Nordsvenska volleybollförbundets styrelse var uppe tidigt på söndagen för att  processa fram vad de idag är nöjda med i sitt arbete, vad de är mindre nöjda med och vad de har för möjligheter och vilka faror som kan stå i vägen för dessa. Ett arbete som kommer att fortlöpa under våren. Därefter avslutades denna passionerade volleybollhelg med att se en massa glada barn i olika åldrar lira kidsvolley. Tusen tack för ett fint arrangemang och alla härliga skratt, snack och fin volleyboll ni delat med er av.

 

Peptalk140215FotoAnnelieNilsson (7)

Foto Annelie Nilsson

 

Peptalk140215FotoAnnelieNilsson (4)

Foto Annelie Nilsson

 

KidsvolleycupenMaskot

Foto Åke Andersson

 

Kidsvolley Norsjö 15 16 feb

Foto Ann Bergqvist

 

processbild

Foto Annika Hermansson

Skribent: Annika Hermansson
Epost: This is a mailto link

TÄVLINGSPLANERING
2016/2017

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

 

Postadress:
Nordsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: nordsvenskavbf@volle...

Se all info