Hoppa till sidans innehåll
Breddlägret2012

Breddläger med hög kvalité

21 OKT 2012 18:44
Helgens breddläger i Skellefteå blev en riktig succé! Rapporter från spelare och ledare säger att alla är nöjda med allt. Även styrelsen och tävlingsledningen som sammanträdde i stan tittade förbi och blev rejält imponerade av den höga kvalité som lägerdeltagarna höll.
  • Skapad: 21 OKT 2012 18:44

Lägret lockade ca 30 tjejer och 10 killar från sex olika föreningar (Storumans IK, Glomersträsk/Lappträsk IF, Norsjö VK, KFUM Skellefteå, Vännäs VK och IKSU). Majoriteten av tjejerna var från den efterfrågade åldersklassen (-98) med kryddning av några 99:or medan killarnas ålder spann mellan födda 98-01.

Syftet med  breddlägret är just brett. Fokus ligger på teknisk utveckling av de unga spelarna genom att erbjuda träning under kunniga och välmeriterade ledare. Alla föreningsledare som vill erbjuds delta som hjälptränare. Viktiga kunskaper om de mest enkla och effektiva rörelsemönstren, smartaste övningarna etc följer sedan med spelare och ledare hem till moderföreningarna och sprider sig där förhoppningsvis vidare. Dessutom är det förstås en häftig upplevelse att få åka iväg hemifrån en helg för att träna, sova i klassrum, möta nya ledare och kompisar etc. Allt det där roliga ni vet!

Breddlägret har ytterligare ett att syfte att motivera de spelare som för tillfället hunnit längst inom sin åldersklass till att vilja lära mer genom att representera det Nordsvenska volleybollförbundet på DistriktsSlaget i Katrineholm under trettondagshelgen. Tjugo tjejer från helgens läger kommer att kallas till ytterligare samträning och uttagningar liksom samtliga killar.

 

Helgens ansvariga ledare hälsar och tackar alla deltagare för en fantastiskt rolig helg! De uppmanar även föreningsledarna att öva på rotationsuppställningar (fråga Nina om ni undrar) samt spelarna att öva på allt där hemma! Ha kul!

Vi sliter även vårt hår litegrann för aldrig tidigare har det funnits så många riktigt duktiga spelare att välja bland i uttagningarna till DistriktsSlaget. Bra jobbat med ungdomarna därute i moderföreningarna!

 

Hälsningar ledarna;

Nina Nilsson (lägerarrangör), Nordsvenska VBF/KFUM Skellefteå

Lars-Göran Granberg, IKSU

Johan Nilsson, KFUM Skellefteå

Mackarena Cisterna Plaza, Norsjö VK

Susanne Mattsson, Norsjö VK

Inger Carstedt; Storumans IK

Bo Andersson, Vännäs VK

Skribent: Malin Karlsson

TÄVLINGSPLANERING
2016/2017

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

 

Postadress:
Nordsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: nordsvenskavbf@volle...

Se all info