Hoppa till sidans innehåll

Bollen passas till Malå IF

26 MAR 2013 13:02
Malå IF är en av Nordsvenska VBFs nystartade sektionsföreningar. Här kan ni läsa lite om hur det går för volleybollsektionen. Före beslutet om att bli en volleybollsektion fanns det något i Malå IF som kallades Drive-in och där man mest spelade för att det är fantastiskt kul, men under hösten 2011 tog de steget till seriespel i Svergieserien vilket även innebar steget till en egen sektion under Malå IF, detta skedde i oktober 2012. Det bildades en styrelse som består av 3 unga tjejer mellan 16-18 år som även spelar själva och har hjälp av en förälder och en glad pensionär.
  • Skapad: 26 MAR 2013 13:02

Cassandra Norrman som är ordförande i Malå IF berättar att volleyboll verksamheten består i dagsläget av ett representaionslag (ungdomslaget), ett nybörjar lag där även de gamla spelarna är med och tränar/hjälper till samt kidsvolley verksamhet. Under våren drar vi även igång en prova- på- period med Volley 2000 som väckt stort intresse.

2011 påbörjades de här 10 prova-på-träningarna inom projektet tack vare Åsa Johansson som är projektledare på Malå IF med Maria Larrson vår fantastiska tränare i spetsen. Detta blev en stor sensation och väckte intresse hos ett 10 tal tjejer som annars inte hade så stort utbud i Malå. Dessa tjejer har sedan utvecklas enormt och gjorde sin debut på Gamen Games förra året. Trots att resultaten inte direkt var lysande på papperet gjorde laget en fantastisk utveckling och glädjen sprudlade. Sedan dess skulle man kunna säga att det faktiskt gått spikrakt uppåt utvecklingsmässigt. Vi har vunnit våra första set samt vår första match under året som gått. Vi har haft hemmapremiär med en träningsmatch mot Norsjö Volley och har fått Malå samhälles intresse för volleyboll väckt till liv igen och volleyboll efterfrågas redan hos barnen från åk1 och uppåt.

I år har vi även haft turen och möjligheten att kunna anmäla hela två lag till Gamen Games! Det finns nu 13 licensierade glada och träningsflitiga spelare inom Malå If volleyboll och målet är att bli ännu fler.

Utmaningarna vi står inför nu är bla. att kunna engagera så många som möjligt och utvecklas, utvecklas, utvecklas. Utan att tappa glädjen i att ha roligt även om alla är otroligt tävlingsinriktade.

Sen måste vi självklart även ge en eloge till Maria och hennes engagemang och glädje hon sprider till dessa tjejer och får dem att våga lyckas och "misslyckas". På det måste även tilläggas att hon trots att hon nyligen blivit mamma tränat dessa tjejer 2 gånger i veckan!

Den 10 april startar föreningen upp med prova på verksamhet  för årsk 4-6 läs mer på  Målås hemsida!

safe_image

Skribent: Camilla Park

TÄVLINGSPLANERING
2016/2017

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

 

Postadress:
Nordsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: nordsvenskavbf@volle...

Se all info