Hoppa till sidans innehåll
Foto: Karlsson Malin

2013 - Ett historiskt rekordår

19 DEC 2013 08:00
Styrelsen skickar en julhälsning och tittar tillbaka på året som gått.
  • Skapad: 19 DEC 2013 08:00

Mycket har hänt sedan den förra årskrönikan. En snabbtitt bakåt bland nyheterna här på webben och på facebooksidan ger att orden "rekord" och "historiskt" definitivt varit årets inneord. Vi väljer här att plocka ut några av godbitarna. Läs och njut. Vi är alla delaktiga i framgångarna.

 

Facebookbilden som sågs och gillades av absolut flest av våra många och entusiastiska följare var utan konkurrens den på vårt historiska distriktslag för pojkar. Det var häftigt att se glädjen som den spred från norr till söder i landet. Det gav en riktigt skön start på året. Det är svårt att mäta hur viktig vår egen styrelses, alla föreningars och  enskilda volleybollfans spridning av goda volleybollinlägg i sociala medier är men vi är rätt säkra på att de spelar en avgörande roll i den positiva vändning vår sport tagit i norr. Vi har riktigt kul tillsammans med varandra och bollen och vi visar det också.

 

I februari arrangerade vi tillsammans med Västerbottens idrottsförbund och SISU Volleydagen #3 i Umeå. Ytterligare en lyckad mötesplats där energiutbytet mellan ledarna i rummet nästan gick att ta på. Det var också en viktig kväll för att stärka upp gemenskap och samarbete mellan de nystartade volleybollgrupperna i Umeå. Ensam är inte stark framför allt inte i lagsport.

 

I inlandet poppar det upp allt fler "nya/nygamla" volleybollorter. Malå IFs volleybollsektion har nu ett år på nacken och går från klarhet till klarhet. Ännu färskare är volleybollintresset i Lycksele tack vare projektet "Volleyboll i inlandet" som Årets Nordsvensk 2011 står bakom. Riktigt glädjande att se Luleå Volleys satsning på kidsvolley också. Vi knaprar oss in på Norrbottnisk mark.

 

Beachvolleyn har liksom tidigare år haft en stark dragningskraft inte minst på media. Inte bara seniorspel lockar utan även beachvolleyskolorna i Stöcke och Vännäs drog till sig massor med barn. Det märks också väl att IKSUs beachsektion har bra skjuts på verksamheten då utbildningarna som anordnades i våras drog fullt hus.

 

I princip alla turneringar som arrangerats i distriktet har slagit deltagarrekord under året vilket uppmärksammats väl av lokaltidningarna och det har varit många tidningsrubriker på temat att "volleybollen växer" exempelvis vid Gamen Games i Vännäs, Norsjöcupen i november, Norsjö beach och Sverigeserien för herrar.

 

Vi prioriterar så klart all sorts kompetensutveckling högt och är så tacksamma för den tid och kraft våra arrangörsföreningar lägger ner på att anordna bra och välbesökta utbildningar och läger inte minst på "superhelgen i norr" där Årets Nordsvensk 2010 drog ett tungt lass som arrangör av och huvudledare på breddlägret. Populär blev även domarkursen i Storuman. Det blev rekord i antal utbildade ledare 2013. Fantastiskt kul också att hela vår styrelse fick och tog chansen att åka på distriktskonferensen i Malmö inkl. herr-EM i Köpenhamn. Det är lite eljest att sitta i en distriktsstyrelse. Vi möts oftast över telefon och sällan öga mot öga. Malmöresan var en höjdare för vår gemenskap! Volleyboll i världsklass fyllde på våra energireserver.

Vi utsåg i samband med årsmötet i våras Norsjö Volleys starka ordförande, Ann Bergqvist-Andersson, till Årets Nordsvensk 2012. Det har bekräftats från många håll att vi inte varit helt ute och cyklat i det valet då föreningen och Ann formligen håvat in stipendier och utmärkelser under det här året från folksam, kungen samt prinsar och prinsessor. Norsjö volleys genomarbetade föreningsidé och alla ledares och spelares seriösa inställning till orten och sporten gör föreningen till en viktig ledstjärna och förebild för oss alla i distriktet. Vi ser nu mycket fram emot inledningen av kulturhuvudstadsåret 2014 då volleyboll i Norsjö står rejält i fokus!

 

Vi känner stor stolthet och tacksamhet över året som gått. Heja oss alla! Se nu till att vila ut under jul- och nyårshelgerna tillsammans med nära och kära. Kom ihåg bara att hålla tummarna för våra distriktslag som spelar DistriktsSlaget i Katrineholm under Trettondagshelgen!

 

Vi vill speciellt tacka och önska ett gott föräldraledigt 2014 till vår distrikts- och föreningsutvecklare, Camilla Park, på svenska volleybollförbundet för allt gediget jobb hon lagt ner på oss under året.

 

God Jul och Gott Nytt volleybollår önskar styrelsen gm Malin

Malin Karlsson, ordförande, tävlings- och kidsvolleyansvarig

Patrik Persson, vice ordförande, föreningsutvecklingsansvarig

Mattias Forsman, nyrekryterings- och kommunikationsansvarig

Pernilla Persson, breddlägers-/distriktslagsansvarig

Kenth Söderström, utbildningsansvarig

Magdalena Holmqvist (fd Carlsson) - utbildningsansvarig

 

 

 

Skribent: Malin Karlsson
Epost: This is a mailto link

TÄVLINGSPLANERING
2016/2017

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

 

Postadress:
Nordsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: nordsvenskavbf@volle...

Se all info