Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Marcus Nilsson - volleybollproffs


Marcus Nilsson är Sveriges i särklass bästa volleybollspelare. Han har varit proffs i flera europeiska länder de senaste åren. Säsongen 2015/16 spelar han i Turkiet.

- Jag började spela volleyboll på grund av att en ungdomstränare från Hylte Volley kom till vår gymnastiklektion och visade oss volleyboll. Jag höll på med alla möjliga idrotter i den åldern och tänkte att en idrott till kan ju inte skada.

- Adrenalinkicken man får av att spela match i en arena fullsatt av frenetiskt sjungandes och skrikandes fans.

- Den har gett mig så otroligt mycket! Bland annat minnen för livet, vänner över hela världen, möjligheten till att resa och upptäcka nya länder och kulturer, möta nya spännande människor.

Många länder på vägen 

- Jag gav mig iväg för första gången som 19-åring till Italien. Därefter har volleybollen tagit mig till bland annat Grekland, Frankrike, Ryssland, Qatar, Kuwait, Dubai, Polen och Ryssland.

- Gemenskapen i ett lag betyder allt. Volleyboll är en av få lagidrotter där det är omöjligt att vinna utan sina lagkamrater. Om inte alla i gruppen jobbar för varandra så kommer laget aldrig segra i det långa loppet. Men lyckas man svetsa ihop en grupp där alla individer är villiga att slå sig blodiga för varandra så kan ett sådant lag förflytta berg.

Marcus tips på vägen

- Nej, man måste inte vara lång för att lyckas. Är man inte lång så får man se till att ha andra egenskaper som kompenserar för avsaknaden av längden.

- Det är en fantastisk sport som kommer ge dig otroligt mycket både på och utanför plan så ge den en chans!!

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:28 Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info