Hoppa till sidans innehåll

Lovisa Persson Hansson, ungdom


Klubb: Lunds VK

Vad är det som är så kul med att spela volleyboll?

Volleyboll är framför allt en lagsport; man kan inte spela utan att lära känna varandra väl! På plan måste man kunna lita på varandra och det blir bara lättare om man lär känna varandra. Volleybollen har gett mig väldigt många vänner som jag inte hade träffat annars.

Dessutom ger volleyboll alltid en chans för utveckling. Man kan alltid förbättra något, likväl om det är teknik, timing eller kommunikation. Det spelar ingen roll om du just har börjat, är bäst i laget, eller spelar på elitnivå; det finns alltid nåt att förbättra! Och det är ju bra; tänk vad tråkigt det hade varit om man inte kunde utvecklas. 

Hur började du spela?

Jag var 9 år och hade precis börjat fyran i en ny klass. Där fick jag nya vänner, varav en del spelade volleyboll och de tyckte att jag skulle pröva på det. Så jag följde med en träning och tyckte verkligen det var kul, så jag kom tillbaka nästa träning och bestämde mig för att börja spela volleyboll.

Hur ofta tränar du?

Två gånger i veckan plus match eller turnering på vissa helger.

Har du någon förebild inom volleybollen?

Nej inte direkt. Jag tänker att jag jobbar på så bra som jag kan, och att jag inte är tvungen att se upp till nån annan och tänka "sådär måste jag bli". Jag tycker det räcker så som man är. Men självklart kan förebilder också va bra. Det kan va en riktlinje, men borde inte bli ett tvång.

Men jag tycker verkligen att det är kul när någon lyckas, speciellt om de är unga, och det kan jag se upp till. Till exempel när Arno Slipac från Lund kom in i landslaget!

Vad är ditt bästa volleybollminne?

Det är väldigt svårt. Det finns så mycket att välja mellan! Roliga träningsläger, lagkvällar, turneringar... Men om jag måste välja något så skulle det nog vara när mitt lag vann Skåne Montage Cup i vintras!

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:06 Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info