Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Doshé

Lisa Tannerfalk - elitspelare


Klubb: Gislaveds VBK

Varför spelar du volleyboll?

Det är en sport med väldigt många moment där det händer saker hela tiden! Glädje och lagsammanhållning genomsyrar hela sporten. Det är själva gemenskapen och en sport där man lär sig nya saker hela tiden om sig själv, sporten och laget som gör att jag brinner för volleybollen. En stor vinnarskalle, adrenalinkickar och ett fartfyllt spel bidrar också stort. Det är en fruktansvärt rolig sport!

Hur började du spela?

Jag började spela i början av 8:an i Växjö. Jag, min syster och min bästa kompis såg ett anslag om volleybollträningar som skulle dra igång och tyckte det verkade spännande. Vi var fyra stycken på första träningen men lyckades värva fler spelare rätt snabbt som också fastnade för sporten. 

Numera spelar Lisa i Gislaved på elitnivå. 

Hur går era träningar till?

När vi har tre timmar träning så har vi först en timme gym innan bollträningen. Sedan börjar vi med uppvärmning och töjning. Efter det kör vi inbollning, små försvar-, serv- och mottagsövningar och avslutar med spelövningar. Vi tränar fyra dagar i veckan.

Har du någon förebild inom volleybollen?

Min vän Victor Alexandersson som hamnade i koma i samband med sjukdom. Mot alla odds överlevde han och är tillbaka på volleybollplanen igen fastän läkarna trodde det var nästintill omöjligt.

Vad är ditt bästa volleybollminne?

När vi slog ut storfavoriterna Engelholm i kvartsfinalerna i Elitserien säsongen 2011/12. Det var en riktigt mäktig känsla och en stor lagvinst!

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:06 Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info