Hoppa till sidans innehåll

Spela internationella tävlingar


Spela internationella tävlingar
För att spela på World Tour, Nevza eller annan internationell tävling måste du som spelare vara registrerad och godkänd för tävlan. Nedan finns de kriterier som måste vara uppfyllda för att bli godkänd:

Registrering
För att spela en internationell tävling måste du vara registrerad i FIVB/CEV:s spelardatabas och få ditt unika spelarnummer. (FIVB:nummer) Om du ej är registrerad sedan tidigare mailar du in din uppslagna passbild till This is a mailto link så skapar vi spelarprofilen.

Licenser
För att spela en internationell tävling måste du ha en svensk OCH en internationell beachlicens. Din svenska förening licensierar din svenska licens via FX. Den internationella licensen registreras även den av din förening i FX. Kostnaden som är 700kr bekostas av spelaren själv. (föreningen faktureras av förbundet)

Spelaröverenskommelser/hälsointyg
Tävlingar sanktionerade av FIVB:
För att kunna delta i en tävling sanktionerad av FIVB (t ex World Tour) krävs följande dokument korrekt ifyllda och inskickade (till This is a mailto link) i god tid (minst 1 vecka) innan anmälan till den första internationella tävling du ska delta i går ut:
· BVB-10 (Hälsointyg)
· BVB-01 (Spelaröverenskommelse)

Tävlingar sanktionerade av CEV:
För att kunna delta i en tävling sanktionerad av CEV (t ex Nevza, EM) krävs följande dokument korrekt ifyllda och inskickade (till This is a mailto link) i god tid innan anmälan till den första internationella tävling du ska delta i går ut:
· BV-01 (BV-01 - NF-Athlete's Commitment, scrolla ner till rubriken National Federations och klicka på download)
  BVB-10 (Hälsointyg) eller om man anger att Hälsointyget är densamma som för FIVB tävlingar

Play Clean
Play Clean är ett antidopingprogram online som alla spelare måste genomgå för att få spela internationella tävlingar. Spelaren loggar in på följande länk (Play Clean) med hjälp av sitt FIVB:nummer och genomför utbildningen. När detta är genomfört blir spelaren automatiskt godkänd i systemet.

CMC
CMC är en obligatorisk onlinekurs om matchmanipulering. Man loggar in med sitt FIVB-login (CMC). Efter genomförd kurs skickas "diplomet" med mail till This is a mailto link

Porträttbild
FIVB och CEV önskar porträttbilder på alla spelare som tävlar internationellt. Följ instruktionerna nedan:

 • Vit bakgrund
  - Ögon: riktade mot kameran
  - Uttryck: leende
  - Händer: bakom ryggen/på höfterna
  - Kroppens position: rakt mot kameran med synlig axel
  - Uniform: Topp/tank top fri från reklam (reklam på spelares accessoarer är tillåtetenligt CEV BV Guidelines)
  - Nummer på uniform: Valfritt
  - Bildstorlek: 1800x2800 pixlar och 300 DPI minimum
  - Max filstorlek: 8 MB
  - Format: JPG
  - Filnamn: Fullständigt namn på spelaren, exempel "SWE - Andersson Anna"
  - Leverans: Mejla bilden till This is a mailto link.

Exempel

Anmälan
När ovanstående är inskickat och infört i systemet är spelaren redo att anmäla sig till tävlingar. Anmälan till internationell tävling sker via mail till This is a mailto link. I mailet anger man vilken tävling det gäller och med vem man vill spela. Anmälan ska mailas in senast kl. 12 dagen innan den officiella anmälningstiden går ut. (Oftast 30 dagar innan tävlingsstart) Är detta en helgdag ska anmälan komma in senast kl. 12 på torsdagen.

Kostnader för licenser, anmälan, resor, spel mm ligger på de enskilda spelarna.

Internationella rankingpoäng
Efter deltagande i internationell tävling skall Svenska volleybollförbundets tävlingsledning ombesörja att de enskilda spelarna får sin svenska rankingpoäng i rätt tävlingsperiod.

Eget ansvar, egen risk – en pandemi pågår
Tänk på att rådande pandemi kan påverka ditt försäkringsskydd (inklusive Volleybollförbundets licensförsäkring). I de försäkringar vi undersökt gäller inte katastrofskyddet om UD avråder från resa till landet. Samma gäller för avbokningsskyddet. Det innebär samtidigt att eventuell karantän-tid inte täcks av försäkringen. Det är också viktigt att känna till att UD meddelat att de inte längre kommer att hjälpa svenskar utomlands som vill resa hem pga pandemin. Svenska volleybollförbundet tar inget ansvar för spelare som trots detta väljer att tävla utomlands under rådande situation - medverkan sker på eget ansvar. Notera också att om en spelare avanmäler sig kan detta komma att vara förenligt med ett bötesbelopp.

Nyttiga länkar
FIVB (Internationella volleybollförbundet)
FIVB:s bestämmelser för beachvolley
CEV (Europeiska Volleybollförbundet)
FIVB:s regler för beachvolleyboll

Uppdaterad: 14 OKT 2022 08:41

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info