Hoppa till sidans innehåll

U17-SM


U17-SM genomförs den 1 augusti med gruppspel och den 2 augusti med slutspel 

Här är länken till U17-SM i säsongskalendern

Antal lag 

35 Flicklag 

18 Pojklag 

 

Reservlista 

Finns det fler lag som vill anmäla sig? I så fall skickas en intresseanmälan för en plats på reservlistan till This is a mailto link.   

 

Avhopp 

Om det värsta nu skulle inträffa och laget inte kan ställa upp vill vi självfallet veta det så tidigt som möjligt. Maila till This is a mailto link utom om skada eller sjukdom som sker dagen innan tävlingsklassen startar, då används incheckningsmailadressen.   

Checka in laget 

I år kommer det inte vara några tekniska möten (med avprickning och information). I stället ska varje lag, dagen innan, checka in och på så sätt bekräfta att laget kommer till spel. Görs via mail till This is a mailto link den 31 juli senast kl 18:00. Därefter, på kvällen, publiceras spelschemat. Det innebär att lagen själva tar ansvar på att vara på plats i god tid innan det är dags att antingen spela eller döma.   

 

Ifall lag drar sig ur efter att spelschemat är publicerat blir det wo i de matcher som berörs. Det innebär att gruppspelschemat troligen inte kommer att göras om samma dag som tävlingen startar. 

 

Seedning 

Lagen seedas in i gruppspelet beroende på antalet rankingpoäng som laget har efter Tävlingsperiod 10. Rankinguppdatering sker natten mellan den 28 och 29 juli.  

 

Laget med högst ranking seedas etta och spelare då i grupp A och därefter i ordning. Lag med lika många rankingpoäng seedas efter det regelverk som finns i Tävlingsbestämmelserna.  

 

Lag med 0 poäng seedas geografiskt så att lag helst möter lag från andra delar av landet.  

 

Spelupplägget 

Det är 34 flicklag och 18 pojklag anmälda. Det innebär att det är det finns plats för ytterligare två lag per klass.   

 

Gruppspel genomförs med i första hand fyrlagsgrupper och i andra hand med femlagsgrupper. Dag två genomförs både A-slutspel och B-slutspel. Alla placeringar spelas ut vilket innebär att alla lag spelar även under den andra speldagen.  

 

Preliminär starttid första speldagen är kl 10.00.  

 

Fasta matchtider 

Alla matcher startar på hel timme och starttiderna kommer att hållas. Vid eventuella förseningar ska matchen starta senast 10 minuter efter att matchen innan tog slut. 

 

Matchlängd 

Samtliga matcher spelas i bäst av tre set. Står det 1-1 i set spelas ett avgörande set. Seten spelas till 21/21/15 och laget som vinner ska ha minst två poängs övervikt.  

 

Uppvärmning 

Lagen har tiden från det att matchen innan tog slut till dess att det är dags för matchstart. Det är enbart tillåtet med sen matchstart om matcherna innan dragit ut på tiden.  

 

Time-out 

Varje lag har en Time-out per set.  

 

Klädsel 

Spelarna ska ha vårdad och helst likvärdig klädsel. Inget krav på siffror men visst ser det bättre ut? 

Funktionerande lag och resultatrapportering 

Lag som ska funktionera ska säkerställa att matchboll, resultativare och matchprotokoll finns på banan i god tid innan match. Speciellt viktigt för de lag som dömer i första omgången.   

Första omgången i slutspelet döms av det lägre seedade laget från dagen andra omgång.  

 

Alla resultat rapporteras in av det dömande laget. Länken till resultatrapporteringen och lösenord kommer att skickas ut efter att spelschemat är publicerat. Enklast är att rapportera resultat via mobiltelefonen.  

 

I B-slutspel och på förlorarhalvan i A-slutspel genomförs matcherna utan domare, dvs lagen som spelar dömer och rapporterar in resultat. Vinnare i dessa matcher ansvara för att resultaten rapporteras in. 

 

Observera att resultatet ska rapporteras in omedelbart, inom 5 minuter, efter matchslut.  

 

Matchprotokollen ligger i en pärm, kommande matcher först och spelade matcher läggs in längst bak i pärmen av det funktionerande laget.  

 

Coachning  

Det är tillåtet att coacha i TimeOuter 

 

Näthöjd 

Flickor 218 cm 

Pojkar 235 cm 

 

Prisutdelning 

Sker direkt efter finalerna på angiven plats. De tre högst placerade lagen tilldelas medaljer.  

 

Appar 

Appen Beachvolleytävlingar finns att ladda ner för både Andriod och IOS. Via appen kommer man åt såväl spelschema (efter publicerandet), rankingpoäng, resultat och även resultatrapporteringslänken.  

 

I övrigt hänvisas till spelet regler och tävlingsbestämmelserna för Beachvolley,   

https://www.volleyboll.se/Omoss/Dokument/  

 

Uppdaterad: 23 JUL 2019 10:01 Skribent: Maria Wallén
Epost: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info