Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beach Pro Tour: Fjärde raka titeln för Åhman/Hellvig

Svenska världsettorna David Åhman och Jonatan Hellvig var ännu en gång ostoppbara i veckans Elite16-turnering som avgjordes i Gstaad, Schweiz. Svenskarna har nu tio pallplatser i följd i världstour- och mästerskapssammanhang - och fyra raka förstaplatser på allra högsta världstournivån.

David Åhman och Jonatan Hellvig med coachduon Jonsson/Kristiansson. Foto: Volleyballworld.

Åhman/Hellvig och deras coachteam Rasmus Jonsson / Anders Kristiansson fortsätter skörda framgångar i den väldiga beachvolleyvärlden.

Under söndagen säkrade teamet ännu en seger på allra högsta världstournivån - den fjärde i följd. I den jämna finalen besegrades Brasiliens George/Andre via 21-18, 21-18.

– Vi lyckas vinna sex raka matcher, trots många jämna matcher och en del underlägen i slutet av seten. Vi spelar moget, ger aldrig upp och är starka när det verkligen bränner till, säger förbundskapten Rasmus Jonsson om Åhman/Hellvigs prestation i turneringen.

David och Jonatan gick igenom turneringen med blott två setförluster. I semifinalen mot Italien vände svenskarna på steken efter setunderläge, för att senare ta hem titeln i finalen med ett nästan perfekt sideout-spel.

– Mottagningen var nyckeln till succén i veckan. Vi har knappast släppt till ett ess på motståndarnas serve på hela turneringen trots att servepressen är motståndarnas huvudsakliga idé mot oss. Just mottagningen är grunden för oss så att vi kan få upp vårt offensivt spel, konstaterar Anders Kristiansson.

Laget visade upp sitt fulla register under veckan och levererade storartade prestationer mot några av världens vassaste lag. Längs vägen slog man bland annat tyska världstreorna Ehlers/Wickler samt världstvåorna George/Andre i finalen. Dessutom besegrade Sverige den italienska toppduon Cottafava/Nicolai två gånger, laget som David och Jonatan kommer att möta igen i OS-gruppspelet. 

– Det har hittills varit en fantastisk säsong för oss. Vi spelar så många jämna matcher och på något sätt lyckas vi alltid vinna dem. Helt galet, konstaterar Jonatan Hellvig i segerintervjun på volleyballworld.tv.

Finalsegern följs av den obligatoriska segerdansen. Foto: Volleyballworld.

Med ännu en succé i hamn har Åhman/Hellvig nu levererat sanslösa tio pallplatser i följd i världstour- och mästerskapssammanhang, dagens seger är den fjärde raka titeln. Medaljraden blir än längre om man dessutom räknar in King of the Court-framgångarna.

Senast de hamnade utanför topp 3 var i Ostrava för över ett år sedan då en handskada på Jonatan tvingade duon att avbryta kvartsfinalen.

Härnäst väntar OS i Paris som avgörs 26 juli - 11 augusti. 

– De närmaste veckorna ska vi se till att slipa på de sista detaljerna på hemmaplan, innan vi tar oss an nästa turneringen - OS i Paris, avslutar Kristiansson.

Åhman/Hellvig inleder OS-turneringen mot Australiens Nicolaidis/Carracher lördagen 27 juli, kl. 15:00 Öppnas i nytt fönster..

Samtliga veckans matcher livestreamades på volleyballworld.tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och viaplay.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kolla in den officiella turneringssajten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för fullständiga resultat, nyheter, bilder och mycket mer

Följ @svenskvolleyboll på Facebook och Instagram för uppdateringar om Åhman/Hellvigs fortsatta framfart i den väldiga volleyvärlden!

Foto: Volleyballworld.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-07-07

Senast uppdaterad: 2024-07-07

Visa fler nyheter

Sponsorer