Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Dessa möter Sverige i OS-kvalet för beachvolley

Sverige ställer upp i OS-kvalet till OS 2020 i beachvolley på både dam- och herrsidan. Nu står det klart vilka lag de möter i OS-kvalets första moment. Vi tog ett snack med respektive lags förbundskapten för att höra mer om Sveriges grupper.

Årets landslagsprogram inleds i slutet på februari när både dam- och herrlandslagets bruttotrupper samlas på årets första landslagsläger, denna gång i Falköping. Nyligen stod det dessutom klart vilka lag Sverige lottas mot i OS-kvalet där första deltävlingen går av stapeln i juni.

Damerna är först ut att kvala och nu vet vi alltså att det första kvalmomentet sker den 8-9 juni i Novi Sad i Serbien. Damerna hamnade i grupp A och kommer att möta Israel, Serbien och Albanien.

- Kul att åka till Serbien och kvala. Sportsligt känns det kul och utmanande med dessa tre länder. Känns som en bra första runda i Continental Cup, säger damernas förbundskapten Petter Jonsson.

Herrarna följer senare upp med deras första kvalmoment den 22-23 juni vilket spelas i Schinias i Grekland. De tillhör grupp D och bjuds på motstånd från Turkiet, Grekland och Kosovo.

- Turkiet har en del väletablerade spelare och kommer bli tuffa. Grekland och Kosovo är lite för tidigt att uttala sig om. För att gå vidare till omgång 2, som spelas i maj 2020, gäller det komma topp 2 i gruppen, säger herrarnas förbundskapten Rasmus Jonsson.

För att ta sig till sommarspelen 2020, som går av stapeln i Tokyo, gäller det att ta sig förbi tre delmoment i kvaltävlingen som avslutas i juni 2020 eller att kvalificera sig utifrån rankingpoäng från världstourtävlingar.

Läs mer om damernas bruttotrupp här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Läs mer om herrarnas bruttotrupp här. 
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Mer information om OS-kvalet, Continental Cup, hittar ni här.  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

PRELIMINÄRT LANDSLAGSPROGRAM DAMER
1-3 mars: Testläger, Falkenberg.
Andra halvan av mars: Utlandsläger, spelplats TBA
Maj/juni: Träningsläger som förberedelser inför OS-kval
8-9 juni: OS-kval, Novi Sad, Serbien
November: Testläger, Falköping

PRELIMINÄRT LANDSLAGSPROGRAM HERR
22-24 februari: Testläger, Falköping.
Andra halvan av mars: Utlandsläger, spelplats TBA
Maj/juni: Träningsläger som förberedelser inför OS-kval
22-23 juni: OS-kval, Schinias, Grekland
November: Testläger, Falköping

 

Fler nyheter

Publicerad: 2019-02-11

Senast uppdaterad: 2019-03-20

Visa fler nyheter

Sponsorer