Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ny svensk pallplats på världstouren

De flesta beachfantaster har sina blickar på Tylösand i och med kommande SM-vecka som drar igång. Samtidigt som vi värmer upp inför detta har 7 svenska par spelat utomlands i Marocko och Turkiet. Här kommer en uppdatering om hur det har gått.

Agadir (Marocko) 2*WT

I ett Agadir, med till synes svenskar överallt, gick det till en början bra med hela 4 av 6 lag vidare ur gruppspelet i Main Draw. Efter åttondelen hade dock samtliga svenskar tyvärr tågat ut ur turneringen. Systrarna Thurin var närmast av svensk-lagen att vinna sin åttondel men tappade i avgörande set mot Lettland (21-17, 20-22, 9-15). –”Alltid surt att förlora när det är så nära! I andra set hämtade vi upp underläget 15-20 till 20-20 men lyckades tyvärr inte ta hem det.” berättar Kristina Thurin för volleyboll.se.

Resultat:

Appelgren/Bohman åttondelsfinal, avbruten match vs. Huber/Dressler (Österrike)

Molin/Tholse åttondelsfinal, 23-25, 13-21 vs. Capogrosso/Azaad (Argentina)

Thurin/Thurin åttondelsfinal, 21-17, 20-22, 9-15 Ozolina/Caica (Lettland)

Simonsson/Yoken åttondelsfinal, 17-21, 22-24 vs. Gradini Scampoli (Italien)

Lindström/Malmström, 3:a i Gruppspel

Påhlsson/Rådström, 4:a i Gruppspel


Samsun (Turkiet) 1*WT

Camilla Nilsson och Sofia Ögren vann sin grupp och gick därmed direkt till kvartsfinal, med stabila siffror 21-17,21-17 slog de Lutter/Szombathelyi (Ungern). I semifinalen ställdes de mot italienskorna Ferraris/Michieletto som de slog i gruppfinalen med 2-1. Italienskorna var revanschsugna och tog hem semin med 19-21, 21-16, 15-12 efter ännu en jämn match. I Bronsmatchen väntade Dostalova/Komarkova (Tjeckien). Tjeckiskorna började med stabil side-out och svenskorna kom inte riktigt åt dem i försvar. Med matchen växte Sofia och Camilla och fick till servepress och bra side-out. –”Vi var sjukt fokuserade på att vinna en boll i taget, vilket gjorde att ingen av oss riktigt förstod att matchen var klar när vi vann matchbollen. ” säger en mycket nöjd Sofia Ögren till volleyboll.se. Vinst (15-21, 21-12, 15-10) och bronsmedalj till Sverige, stort grattis Camilla och Sofia!

-”Hur ser uppladdningen inför SM ut?” frågade vi Sofia.

-”Vi ska träna på BeachTravels fina arena och passa på att hinna träffa lite familj och vänner – det är bästa sättet att ladda energi! Det känns sjukt roligt att SM går på Tylösand!”


Kommande turneringar

Wien (Österrike) 5*WT 30 juli-5 Aug, tillika "Vienna Major”. Appelgren/Bohman kommer att vara på plats för att kvala in för att möta den absoluta världseliten.

SM Tylösand – Ingen har väl missat att SM drar igång redan imorgon med de första klasserna. Det ser vi väldigt mycket fram emot, läs mer här Länk till annan webbplats.!

Fler nyheter

Publicerad: 2018-07-29

Senast uppdaterad: 2018-07-29

Visa fler nyheter

Sponsorer