Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Årets beachspelare utses av spelare och föreningar

En häftig beachvolleysäsong börjar närma sig sitt slut. Därmed är det snart dags att utse Årets spelare och Årets genombrott! Precis som förra året är det medlemsföreningar och spelare som röstar fram vinnarna.

Årets beachspelare och Årets genombrott har utsetts sedan 1992 respektive 2001. Det har varit personer med stor kunskap och anknytning till beachvolleyn som suttit i juryn och valt ut vilka som fått motta utmärkelserna. Sedan förra året är det dock Svensk volleybolls medlemsföreningar och beachspelare som avgör saken.

Vem får rösta?
- Samtliga medlemsföreningar i Svensk volleyboll!
- Samtliga myndiga spelare som har en beachvolleylicens och har minst 50 rankingpoäng!

Alla som tillhör ovanstående kategorier fick ett mejl med instruktioner skickat till sig under fredagen den 4 november. Se därför till att din rätta mejladress finns i Idrottonline, det är därifrån vi hämtat alla uppgifter.

Året spelare väljs bland de spelare som ligger på topp 10 på rankinglistan. För att rösta på Årets genombrott fyller man däremot i en blankrad med namnet på personen man anser förtjäna utmärkelsen.
En jury bestående av tävlingsledningen och Hannes Brinkborg, som agerade landslagschef under den gångna sommaren, har en utslagsröst vid tveksamheter; exempelvis om för få svar inkommit, eller vid en händelse av att två eller fler spelare fått samma antal röster.

Omröstningen pågår fram till torsdagen den 1 december. Vinnarna avslöjas vecka 49!

2015 års utmärkelser

Årets spelare: Anne-Lie Rininsland


Motivering


Anne-Lie Rininsland kan se tillbaka på en oväntad mästarsäsong. I par med Karin Lundqvist har Anne-Lie dominerat Swedish Beach Tour och obesegrade vunnit fyra stopp inklusive SM och tourfinalen. Laget visade även sin nivå i tre internationella turneringar med resultaten två silver och en vinst som innebar avancemang i OS-kvalet. Det blev endast fyra förlustmatcher totalt under säsongen 2015 efter att de började spela tillsammans.

Anne-Lie är en spelare med stor bollskicklighet och utvecklad spelförståelse. Ihop med ett försvarsspel av hög klass, ett variationsrikt anfallsspel och en smittande spelglädje så blir det en vinnande kombination.

Årets spelare/Årets genombrott: Simon Bohman

Motivering


24-åringen från Göteborg tog under 2014 plats på två stopp på Swedish Beach Tour. Ett år senare ligger han högst upp på rankingen individuellt och i lag. Simon Bomman kan se tillbaka på en säsong 2015 som innefattar SM-guld, vinst på SBT i Jönköping samt två finalförluster bland annat i Tourfinalen i Umeå. Till detta kan Simon nu lägga båda utmärkelserna årets spelare och årets genombrott. Simon är en allsidig spelare med ett bra block och som gjort framsteg på så gott som alla områden. Med en bra fysik och inställning blir det spännande att se vad framtiden har att ge.

Årets genombrott: Lisa Sundberg

Motivering


Efter att sporadiskt ha figurerat på SBT de senaste åren har Lisa 2015 på riktigt etablerat sig i eliten då hon deltagit på samtliga stopp på Swedish Beach Tour. Resultatet blev två bronsmedaljer, i Helsingborg och på SM i Falkenberg. Lisa har stabiliserat sitt spel på en högre nivå till denna säsong och bland styrkorna finns en fysisk spelstil, effektiv serve och en inställning av att aldrig ge upp i försvar.

Foto: Falkenbergsbild

Fler nyheter

Publicerad: 2016-11-05

Senast uppdaterad: 2016-11-05

Visa fler nyheter

Sponsorer