Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Udda draget ska göra Åhman/Hellvig oslagbara – ”kommer chocka motståndarna!”

De har tagit beachvolleyvärlden med storm med sitt spelkoncept. Hjärnorna bakom "Swedish Jump Set” lanserar nu nästa revolutionerande idé som ska göra svenska beachvolleystjärnorna David Åhman och Jonatan Hellvig oövervinneliga.

#SwedishWrongHandedChaosSpike ska göra Åhman/Hellvig oslagbara. Foto: FIVB/Volleyballworld.

I augusti 2022 blev Åhman/Hellvig yngsta Europamästarna genom tiderna i beachvolley. Sedan dess har mängder av framgångar skördats – och med sin banbrytande och spektakulära spelstil har duon gjort sig ett namn såväl i den väldiga volleyvärlden som hemma i Sverige. I januari mottog hela teamet, som inkluderar förbundskapten Rasmus Jonsson och volleylegendaren Anders Kristiansson, Sportspegelpriset vid Idrottsgalan för sitt unika och revolutionerande spelkoncept.

Teamet fortsätter ständigt utveckla spelidé och taktik för att alltid ligga steget före motståndarna. Nu kommer nästa drag. David och Jonatan ska från och med nu alltid anfalla med fel hand:

- Jag tror de andra lagen kommer bli chockade. Inte ens jag själv vet vart bollen tar vägen om jag träffar den med vänstern. Hur ska då motståndarna kunna läsa bollbanan? Det är ju briljant! säger Jonatan Hellvig.

- Fel hand använder man vanligtvis bara i nödfall. Vi blir de första att göra taktik av det. Genialt! säger David Åhman.

Förbundskapten Rasmus Jonsson planerar att implementera det nya vapnet - som varit hemligt fram till nu - på första bästa tävling:

- Vi tror verkligen på det här och ser fram emot att testa det i skarpt läge. Vi kallar konceptet ”Swedish Wrong-Handed Chaos Spike”.

Nu återstår att se just hur kaosartat det nya draget är…

LÄNKAR

Åhman/Hellvig tar plats i absoluta världstoppen
Så kvalar man in till OS i beachvolley 2024 (Volleyballworld.com). Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-04-01

Senast uppdaterad: 2023-03-31

Visa fler nyheter

Sponsorer