Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolleysäsongen 2023 tar form - breddtävlingar rullas ut

Våren är i antågande och ett säkert tecken på det är att Säsongskalendern börjat fyllas på med beachvolleytävlingar. Alla tävlingar som går att anmäla sig till publiceras i här! Länk till annan webbplats.

Foto: Robert Boman

Nu är alla 1-3-stjärniga tävlingar samt Mixedturneringar tilldelade och äntligen börjar Säsongskalendern fyllas upp med rankinggrundande turneringar inför sommaren.

Arrangörerna av tävlingarna är ansvariga för att turneringarna kommer upp i Säsongskalendern.

Här kan du se samtliga tävlingar Länk till annan webbplats.!

Så fungerar tävlingssystemet

Svenska Volleybollförbundets tävlingssystem för beachvolley utgörs av Swedish Beach Tour (SBT), som ger alla utövare möjlighet att spela anpassat för deras nivå. SBT erbjuder tydlig utvecklingsstege med tävlingar för såväl nybörjare och glada amatörer som spelare som satsar mot svensk elit och internationell karriär.

Totalt finns fem tävlingsnivåer och det liknar i mångt och mycket ett seriesystem, där svårighetsgraden stegras ju högre nivå man tävlar på. De olika tävlingsnivåerna särskiljs med stjärnor från 1-5, där antalet stjärnor markerar nivån på tävlingen; ju fler stjärnor, desto högre nivå. 1-3-stjärniga tävlingar kan benämnas som breddtävlingar, medan 4-5-stjärniga klassas som elittävlingar.

Mer information om SBT hittar du på den här sidan!

Information om tävlingarna

1-3-stjärniga tävlingar genomförs under en dag. Till 3-stjärniga kvalificerar sig lagen baserat på rankingpoäng, medan det i tävlingar på lägre nivå är "först till kvarn" som gäller.

På 1-stjärniga får laget ha max 60 rankingpoäng för att delta (om inte lägre poäng anges i tävlingsnamnet).

Stöd för arrangörer

En samlingsplats för arrangörer av beachvolleytävlingar finns i Teams hos Svenska Volleybollförbundet. Där finns nyttig information så som lathundar och instruktionsfilmer. Önskar er förening ha tillgång till Teamet?, i så fall maila tl@volleyboll.se.

LÄNKAR

Säsongskalendern. Länk till annan webbplats.
Snabbguide: Kom igång med tävlandet! Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-03-31

Senast uppdaterad: 2023-04-03

Visa fler nyheter

Sponsorer