Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolley-SM 2023: Här är alla tävlingsklasser och speldagar!

Svensk volleyboll och BeachTravels kan i dag presentera vilka dagar de över 30 tävlingsklasserna avgörs under 2023 års upplaga av Beachvolley-SM.

Foto: Robert Boman

Det är visserligen mitt i vintern, men för en stund drömmer vi oss bort till sommaren och nästa Beachvolley-SM, som arrangeras på Tylösand 30 juli - 6 augusti. Det är nästan så att man kan känna sanden mellan tårna!

Faktum är att det bara är drygt ett halvår tills vi på nytt får kliva ner i den fyra kilometer långa och härligt finkorniga sandstranden utanför Halmstad för åtta dagars oavbruten och underbar beachvolleyfest.

- Beachvolley-SM är årets stora höjdpunkt för både deltagare och publik. Jag hoppas att många bokar in och anmäler sig för att vara med på den här folkfesten, säger Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

- Svensk beachvolley tar kliv framåt och det ska bli jättekul att samla hela sporten, unga som gamla, på Tylösand i sommar igen, säger Rasmus Jonsson, från arrangerande BeachTravels.

För den som vill vara en del av beachvolleyns häftigaste högtid är det läge att göra rum i kalendern. I vanlig ordning är det vecka 31 är det som gäller. Passande nog kan vi nu också släppa speldagarna för var och en av tävlingsklasserna. Du hittar dem listade längre ner i artikeln.

Anmälningsslussarna öppnar fredagen den 10 februari kl. 12:00. Anmälan görs via de länkade sidorna som återfinns längst ned i artikeln.

Observera att det i vissa klasser är först till kvarn som gäller, medan det i andra är rankingpoäng som avgör vilka lag som kvalificerar sig. Anmälan stänger den 24 juli, varpå startfälten fastställs.

Här får du hjälp att hitta boende: https://www.summersmash.se/boende/ Länk till annan webbplats.

SPELDAGAR - KLASS FÖR KLASS

Barn- och ungdomsklasser

Seniorklasser

Veteranklasser

Teckenförklaring
F: Flickor
P: Pojkar
Ö: Öppen (klass där flickor och pojkar kan spela med och mot varandra)
D: Damer
H: Herrar

Fler nyheter

Publicerad: 2023-02-07

Senast uppdaterad: 2023-07-18

Visa fler nyheter

Sponsorer