Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beach Pro Tour Future: Thurins gick från kval till 4:e plats i Warszawa

Systrarna Tina och Sanna Thurin gjorde en strålande insats i Beach Pro Tour Future i Warszawa, Polen. De slutade på fjärde plats efter att ha startat i kvalet. "Sju riktigt bra matcher blev det", berättar de.

– Det är vårt bästa resultat på världstouren med den nya nivåuppdelningen. Vi hade bra spel under hela turneringen och det är väldigt motiverande att känna att lagen går att vinna mot, säger Tina Thurin.

Det blev en enkel seger över Italien i den enda kvalmatchen för Tina Thurin/Sanna Thurin.


– Vårt mål med turneringen var att kvala in till huvudturneringen och alla matcher efter det var ett stort plus då motståndet är riktigt tufft, säger Tina.

I main draw öppnade tvillingsystrarna med att vinna en tuff tvåsetsmatch (23-21, 22-20) mot Ceynowa/Jundzill från värdnationen Polen innan det blev förlust mot Khmil/Lazarenko, Ukraina, som vann med 21-12, 21-18).

Det gjorde att svenskorna fick spela åttondelsfinal, återigen mot ett polskt lag; Legieta/Gruszszynska, och de blågula tjejerna kom undan med 26-24, 21-18.

I kvartsfinalen stod Namike/Ebere, Lettland, på andra sidan nätet. Svenskorna malde ner dem i två raka set: 21-18, 21-11.

I semifinalen tog det stopp mot samma Ukraina de mötte i gruppen (21-16, 21-17) och som sedan vann hela tävlingen.

Thurins mötte Kina i match om tredje plats men fick ge sig efter en tresetare som slutade 15-11 i avgörande set – svenskornas enda tresetare i turneringen.

– Nära en medalj efter tuffa och jämna matcher mot Ukraina och Kina. Vi är supernöjda med att ta oss till semifinal från kvalet, berättar Sanna.– Nu är vi på träningsläger i Tylösand och laddar inför King of The Court och Beach–SM som spelas här. Det kommer bli kul, säger Tina.

Även de svenska herrarna Martin Appelgren/Alexander Herrmann tog sig vidare från den parallella Beach Pro Tour Future-tävlingen i Leuven, Belgien, efter segrar över Nya Zeeland och Lettland.

Väl i main draw tog det stopp efter två raka förluster mot Ukraina respektive värdlandet Belgien.

-----

Resultaten i Beach Pro Tour Future i Warszawa finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Resultaten i Beach Pro Tour Future i Leuven finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..Fler nyheter

Publicerad: 2022-07-25

Senast uppdaterad: 2022-07-25

Visa fler nyheter

Sponsorer