Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Swedish Beach Tour: Tholse blockade hem segern, och Thurins tillbaka i topp

Det blev tre bekanta namn och ett förhållandevis nytt på toppen av prispallen i årets första elittävling på Swedish Beach Tour. Tina Thurin/Sanna Thurin och Linus Tholse/Stefan Andreasson heter vinnarna på Beach Center i Göteborg.

Tina och Sanna Thurin vann på damsidan finalen över Sara Cavretti/Sofia Ögren med 21-14, 22-20. Thurins dominerade under lördagen, påskafton, med att vinna kvartsfinalen, semifinalen och finalen i raka set.

Men finalen hade kunnat sluta annorlunda.

– Vi hade så gärna spelat ett tredje set. Vi kom igång för sent med vår servepress och hade setboll, men matchen fick ett snöpligt slut, kan man säga. De var värda vinsten, helt klart, men vi hade mer att ge, säger "runner up" Sara Cavretti som spelar för Beachbrothers i Örebro.

Det var bara under långfredagens enda match för Thurinarna som de tappade ett set. DEt var när de de mötte GBC:s Ellen Lindqvist och det unga stjärnskottet Emilia Saxne från Kronans VBK i Landskrona.

Herrfinalen präglades av ett dominerande blockspel från Linus Tholse när han vann tillsammans med den nye och tillfällige partnern Stefan Andreasson. De vann finalen över hemmaspelarna Martin Appelgren/Alexander Herrmann med 2-0 (21-19, 21-17).

– Jag gjorde många bra val i block idag. Jag har ju mött dem så många gånger. Nästa gång kan det vara annorlunda, men i dag var jag där, säger Tholse.

För första gången spelade Nyköpingssonen med Stefan Andreasson från GBC i en, vad det verkar, tillfällig kombination.

– Jag har aldrig spelat med honom förut, men vi hittade varandra fort. Jag hade egentligen tänkt åka till Grekland, men när Linus ringde och frågade om vi skulle spela kändes det väldigt kul, berättar Andreasson.

Tholses plan är annars att fortsätta spela med Jakob Wijk Tegenrot som fortfarande är upptagen med Floby VK och bronsmatch i SM-slutspelet i volleyboll, där för övrigt Floby under påskafton vann första matchen av två borta mot Vingåker med 3-0.

Men nu är Swedish Beach Tour-säsongen i gång.
Rekordtidigt.
Och för första gången har en elittävling på SBT avgjorts inomhus.

– Det är så kul att bara får spela tävling. H

ela turneringen har varit jätterolig, med chansen att spela mot många nya lag. Det har varit så mycket träning och nöta teknik, så det är underbart att bara kunna ha fokuset att vinna, säger Sara Cavretti.

-----

Resultaten från SBT 4* i Göteborg finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

-----


Prispallen herrar. Linus Tholse och Stefan Andreasson i mitten segrade. Foto: Johanna Sjöström

Fler nyheter

Publicerad: 2022-04-16

Senast uppdaterad: 2022-04-16

Visa fler nyheter

Sponsorer