Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beach Pro Tour: Så här går det för Åhman/Hellvig i Rosarito

Uppdatering: Det blev uttåg direkt för Åhman/Hellvig i Rosarito. Field/Budinger, USA, vann över svenskarna med 18-21, 21-18, 15-13 i den första och därmed enda kvalmatchen sent på onsdagskvällen svensk tid.

Svenskarna var nära att vända ett stort underläge i tredje set, men det gick inte.

– Vårt anfall var inte tillräckligt bra idag. Vi missade inte så mycket men hade för många nollhandlingar, säger coach Rasmus Jonsson efter förlusten.Det blir därmed inget mer spel i tävlingen för Sverige.


-----

Artikeln inför tävlingen i sin helhet:

Det är dags för premiären av nya Beach Pro Tour Elite.
Sverige möter USA i kvalet i kväll.
"Hela världseliten är här”, berättar Åhman/Hellvigs coach Rasmus Jonsson.

Efter förra veckans premiär av Beach Pro Tour Challenge är det nu dags för tidernas första Beach Pro Tour Elite.

Den nya beachvolleytouren håller sig kvar i Mexiko men har flyttat från Tlaxcala på 2.300 meters höjd till Rosarito på havsnivå.

– Vi har varit på plats och tränat två dagar i Rosarito. Det är alltid kul att spela på stränder och det blåser mer här, säger Jonsson.

I en main draw på Beach Pro Tour Elite finns det bara plats för 16 lag. De elva bästa lagen i världen är direktkvalificerade. Ett lag får wild card. Utöver det tillkommer fyra lag från det 16 lag starka kvalet ­– där David Åhman och Jonatan Hellvig nu är med.

– När det bara är totalt 28 lag med i tävlingen och hela världseliten är på plats så blir varje match väldigt tuff. Vi har absolut chans, men behöver stå för riktigt bra prestationer för att lyckas, säger Rasmus.

Förra veckans succéartade resultat, en kvartsfinalplats i Beach Pro Tour Challenge, var deras bästa resultat hittills i så tufft motstånd. Det resultatet lyfte upp Åhman/Hellvig till en 20:e plats på den officiella världsrankingen – deras bästa placering hittills.

I kväll, onsdag, klockan 22.00 svensk tid, spelar svenskarna sin första kvalmatch mot Troy Field/Chase Budinger, USA. Budinger är en tidigare basketstjärna med sju säsonger och över 400 matcher i NBA bakom sig. 2017 sadlade han om till att bli beachvolleyproffs.

– Vi slog dem i två jämna set i Itapema i november. Det är ingen garanti, vi måste spela på topp, säger Rasmus.

Vinna eller försvinna gäller. Vid seger blir det ny match senare under natten kl 03.00.

-----

Tävlingen i Rosarito streamas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Abonnemang krävs.

Spelschema och resultat från Rosarito finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2022-03-23

Senast uppdaterad: 2022-03-23

Visa fler nyheter

Sponsorer