Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Här är herrlandslagets bruttotrupp

Volleyboll.se kan i dag presentera beachvolleyherrarnas bruttotrupp och landslagsprogram för 2019.

Truppen är preliminär och kan kompletteras med ytterligare spelare. Nytillträdde förbundskaptenen Rasmus Jonsson har tagit ut följande:
David Åhman (Idrottsklubben Studenterna i Umeå)
Linus Tholse (Nyköpings Frisksportklubb)
Jakob Molin (Sollentuna Volleybollklubb)
Martin Appelgren (Göteborg Beachvolley Club)
Jonatan Hellvig (Lidingö Sportklubb)
Alexander Annerstedt (Göteborg Beachvolley Club)
Viktor Jonsson (Fyrishov BC)
Jakob Wijk Tegenrot (Örkelljunga Volleybollklubb)
August Borna (Lunds Volleybollklubb)
Ludvig Simonsson (Göteborg Beachvolley Club)
Peter Lundgren (Örkelljunga Volleybollklubb)
Alexander Herrmann (Göteborg Beachvolley Club) 

- Vi har en ganska jämn trupp. Tittar man på svensk landslagsbeachvolley har vi dock en bit upp till världseliten, inget snack om det. David (Åhman) och Jonatan (Hellvig) är definitivt världsnivå i sin åldersklass, men de liksom övriga spelare behöver ta ytterligare kliv på seniornivå för att kunna utmana internationellt. Ska vi utvecklas som landslag behöver vi få spelarna att ta både ett och två och tre kliv. Det gäller att försöka träna bra och med rätt kvalitet i kombination med att öka träningsdosen. Sedan måste vi hitta vår egen väg. Om vi försöker göra exakt samma sak som alla andra är inte chansen stor att vi kommer ifatt dem. Vi måste träna bättre och smartare, konstaterar förbundskapten Rasmus Jonsson.

Herrlandslagets program inleds med testläger 22-24 februari vid Svenska Volleybollförbundets Riksträningscentrum i Falköping. Därefter följer ett utlandsläger under andra halvan av mars. Mästerskapsåret innehåller bland annat OS-kval (Continental Cup) i maj/juni Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.VM i Hamburg 28 juni - 7 juli Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och EM i Moskva 5-11 augusti Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Sverige deltar med både damer och herrar i OS-kvalet, vilket föregås av förberedande träningsläger.

Sverige hade ett minst sagt framgångsrikt 2018 i sanden. På herrsidan fick vi se supertalangerna David Åhman och Jonatan Hellvig dansa hem guldmedaljer i både U18-EM och på Ungdoms-OS. Duon, som återfinns i herrlandslagstruppen, antogs också nyligen till SOK-programmet Talang 2022 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. På damsidan blev det i sin tur hela tre pallplatser på FIVB World Tour, beachvolleyns världstour under det gångna året.

2019 ser också ut att kunna bli riktigt spännande. I april avgörs för första gången någonsin en världstourtävling på svensk mark Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Under påskhelgen, 18-21 april, invaderas Göteborg av både världselit och blågula tandems. Två månader senare skrivs ytterligare ett kapitel svensk beachvolleyhistoria, och det är återigen Göteborg och Beach Center som står arena för skådespelet. 27-30 juni agerar nämligen Göteborg Beachvolley Club och Svenska Volleybollförbundet arrangörer för U20-EM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

PRELIMINÄRT LANDSLAGSPROGRAM
22-24 februari: Testläger, Falköping.
Andra halvan av mars: Utlandsläger, spelplats TBA
Maj/juni: Träningsläger som förberedelser inför OS-kval
Maj/juni: OS-kval, gruppmotståndare och spelplats TBA
November: Testläger, Falköping

Fler nyheter

Publicerad: 2019-01-30

Senast uppdaterad: 2019-01-30

Visa fler nyheter

Sponsorer