Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

"Supersnälla Silver-Sara" får Fair Play-priset

Sara Cavretti har röstats fram som vinnare av 2018 års Fair Play-pris. Volleyboll.se har tagit sig ett snack med Örebrospelaren!

Röstberättigade spelare och Svensk volleybolls medlemsföreningar har sagt sitt. Sara Cavretti, Beachbrothers BC, är vinnare av 2018 års Fair play-pris, som delas ut till en spelare, dam eller herr, som behandlar såväl med- och motspelare som domare och funktionärer på ett respektfullt sätt.

- Är det sant? Vad roligt - jättefint! Det värmer verkligen, utbrister Sara när volleyboll.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ger henne beskedet över telefon.
- Att det är med- och motspelare som röstat fram mig gör det extra kul. Beachvolley är ju ganska intimt och speciellt i och med att den som ena dagen är din partner nästa dag kan stå på andra sidan nätet. Det gör att man kanske får en lite annorlunda relation till både lagkamrater och motståndare jämfört med hur det är i andra idrotter

Varför har folk röstat på dig, tror du?
- Jag vet inte riktigt, svår fråga. Det är nog de som röstat som ska svara på det egentligen, men jag ser mig själv som en tävlingsmänniska - och att jag är en sportslig sådan. Jag hoppas och tror att också andra uppfattar mig så.

2018 har varit det framgångsrikaste i Saras beachvolleykarriär. Och inte enbart på grund av Fair Play-utnämningen. De sportsliga resultaten har nämligen varit både många och starka. En femteplats vid maj månads Nevza i Danmark, bronsmedalj vid Nevzan i Norge i juni, totalt fyra tredjeplatser på Swedish Beach Tour, samt en femteplats vid SM på Tylösand.
- Det har varit ett jättebra år där jag fått möjlighet att satsa helhjärtat på beachvolley. Jag flyttade till Stockholm i januari och började träna för Mattias Magnusson och tillsammans med många av Sveriges allra bästa spelare i beachhallen i Södertälje, vilket varit otroligt lärorikt och utvecklande. Att jag spelat tävlingar med många olika spelare under året har också gett värdefull input och varit väldigt givande. 

Den största av säsongens triumfer kom i slutet av augusti när Cavretti, i par med IKSU:s Sofia Wahlén, spelade hem en historiskt andraplats vid World Tour-tävlingen i Siofok, Ungern.
- Sofia och jag har fortfarande svårt att prata om det, vi bara skrattar när vi tittar på varandra och tänker tillbaka på vad som hände. Det känns fortfarande helt overkligt. Särskilt med tanke på att jag inte hade några direkta resultatmål inför säsongen - fokus var att utvecklas som spelare. Att det gick så bra som det gjorde är bara en bonus, konstaterar försvarsspecialisten.

Vinnare av Fair Play-priset och silvermedaljör på FIVB World Tour. Får vi kalla dig "Supersnälla Silver-Sara" framöver?
- Haha, ja definitivt. Det klingar fint och man kan ha sämre smeknamn, avslutar Sara.


Foto: FIVB

Fler nyheter

Publicerad: 2018-12-19

Senast uppdaterad: 2018-12-19

Visa fler nyheter

Sponsorer