Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Slutspel väntar för Sverige i Tjeckien

Dagens spel i Brno slutade med avancemang till slutspelet och varsin inkasserad andraplats i gruppen. Imorgon startar slutspelet och givetvis är Sverige representerat.

Flickorna började dagen med en riktig kanonmatch mot Frankrike. Man spelade helt enkelt Frankrike av banan och följde sin taktiska plan till punkt och pricka. - Bella och Fanny spelade fantastiskt, myser Robert Söderberg. Siffrorna skrevs till 2-0 (21-11, 21-11).

”Vändningen i Brno”
Pojkarnas första och enda match för dagen gick mot Rumänien. Första set tog Danne och Oskar kommandot direkt och vann med 21-13. - De började matchen suveränt och spelade exakt som vi bestämt på förhand, berättar en imponerad, Petter Jonsson.
Lagom till andra så funkade helt plötsligt ingenting i pojkarnas spel och man låg under med som mest 11-18 i andra, innan den klassiska vändningen drog igång. Från 11-18 gick man och vann setet med 22-20. Där man bland annat hade två setbollar emot sig. - Oerhört starkt att kunna vända ett sånt stort underläge och vinna setet och matchen.”Vändningen i Brno” är numera en klassiker. Jag är imponerad av den mentala styrka som Daniel och Oskar visar upp, berättar Petter.

På eftermiddagen spelade tjejerna en andra match och förlorade där mot Österrike med 0-2. Imorgon börjar slutspelet där killarna ställs mot Turkiet och tjejerna mot Ukraina.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-08-12

Senast uppdaterad: 2016-08-12

Visa fler nyheter

Sponsorer