Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Unikt landslagsläger för beachvolleydamer

The Beach i Södertälje är sedan i fredags ockuperat av landslagsläger med svensk beachvolleys bästa damer. Under ledning av landslagschef Hannes Brinkborg och Matthias Magnusson drillas spelarna inför säsongen.

Landslagssamlingen i Södertälje är nästintill historisk. Hannes Brinkborg konstaterar att man aldrig tidigare anordnat den här typen av träningsläger för våra bästa beachvolleyspelare.

– Det är jätteroligt. Framför allt ger det oss tillfälle att hjälpa varandra framåt och utvecklas tillsammans. Jag tror att det hjälper vår utveckling jättemycket att vi kan samlas på det här sättet. Spelarna utmanas, får bra motstånd och delar kunskap med varandra, säger Brinkborg.

Bland de som deltar hittar vi bland annat Kristina och Susanna Thurin. Systrarna är inne på samma spår som Brinkborg:

– Jag tror att en sådan här sak betyder mycket. Vanligtvis kör man till stor del sitt eget race. Att vi samlas på det här sättet blir en skön start på säsongen och erbjuder bra sparring.

"Svårt att toppa"

Utöver systrarna Thurin finns också Tadva Yoken, Camilla Nilsson, Anne-Lie Rininsland, Sofia Ögren och Nina Grawender på plats. Hela truppen, bortsett från Karin Lundqvist som är på träningsläger på Hawaii, deltar med andra ord under dagarna tre.

För systrarna Thurin innebär lägret en form av säsongstart. Efter  en finfin fjolårssäsong, där andraplatsen på Beach-SM rankas högst, är målen högt uppsatta. Utöver Europatouren har duon siktet inställt på Student-VM.

– Det gick enormt bra förra sommaren. Det känns nästan svårt att toppa det, men vi siktar på att vinna SM och plocka hem Swedish Beah Tour, säger Kristina.

Susanna fortsätter:
– Sedan vet vi ju inte riktigt hur nivån i Europa är. Det är första gången vi ställer upp där, men det ska bli superspännande att komma ut och möta lite nya lag.

LÄS MER
Kristiansson och Dahlqvist mästare i Japan Länk till annan webbplats.
Klart: Så spelas SM-slutspelets kvartsfinaler Länk till annan webbplats.

Landslagsduon satsar vidare på var sitt håll Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-03-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer