Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Karin och Nina satsar vidare på var sitt håll

Beachvolleyduon Karin Lundqvist och Nina Grawender går skilda vägar. OS-drömmen lever vidare på var sitt håll.

Svenska mästare 2014, nionde plats i EM 2013 och tre niondeplatser från världstouren. Karin Lundqvist och Nina Grawender har haft tre framgångsrika år tillsammans. Nu står dock klart att duon delar på sig.

– Det har varit grymma år med Karin. Hon är en erfaren beachvolleyspelare och hon har lärt mig många saker både på och utanför banan, säger Grawender och fortsätter:
– Tyvärr levererade vi inte de resultat vi hade hoppats på. Vi tror att vi båda kan nå större individuell framgång i var sitt lag.

Karin Lundqvist är inne på samma spår:

– Det har fungerat bra med Nina. Hon ger alltid hundra procent och är en varm och omtänksam person. Oturligt nog har hon varit skadad mycket, både innan och under tiden vi spelat ihop. Förra säsongen hann vi inte göra mer än två turneringar tillsammans innan olyckan var framme.

Satsar vidare mot OS

Båda satsar vidare och har siktet inställt på juni månads Europafinal i Stavanger. Där och då har Sverige möjlighet att kvala in till OS i Rio.– Att hitta en ny partner och spela OS-kvalet är mitt kortsiktiga mål, men jag har högre tankar än så. OS 2020 är mitt långsiktiga mål och jag ser ljust på det, berättar Nina Grawender.

Karin Lundqvist kommer fortsättningsvis spela med Anne-Lie Rininsland som hon bildade par med i Nina Grawenders skadefrånvaro under förra säsongen. Karin och Anne-Lie hann bland annat vinna SM-guld samt spela Sverige vidare till Europafinalen i Stavanger efter seger i den tredje omgången av Continental Cup, i Sotji. 

– Jag och Anne-Lie kommer köra vidare mot OS. Det ska bli kul att komma hem och spela tillsammans igen innan vi sticker iväg till Kina för den första turneringen. Trots att vi endast har en säsong tillsammans kompletterar vi varandra bra i både med och motgång, säger Karin och fortsätter:
– Jag ser fram emot Stavanger. Vi slår ur underläge, men har allt att vinna. 

Nina reser i sin tur hem till Sverige för att ladda inför säsongen.– Nu gäller det att hitta en ny partner som vill satsa långsiktigt till OS 2020. Under tiden tränar jag på för fullt hemma i Göteborgs Beachvolley Club. Min plan är att spela några internationella turneringar i bland annat Kina och Turkiet innan OS-kvalet i juni. Nu är det dags för ett nytt kapitel med ny partner, ny tränare och nya utmaningar. Jag är riktigt motiverad och sugen på att se vad jag kan åstadkomma.

LÄS MER
Uppsala laddar för kvalfyllda tider Länk till annan webbplats.
Elitserieklara Lunds VK tar över Instagram Länk till annan webbplats.

Vändning i toppen - skiktning i  Länk till annan webbplats.
botten Länk till annan webbplats.
Westan växer med välgörenhetsprojektet Länk till annan webbplats.
 

Fler nyheter

Publicerad: 2016-03-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer