Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Kalmar är redo för Swedish Beach Tour

Det är dags att presentera ett ny stopp på Swedish Beach Tours karta. Kalmar kommer under tre år att arrangera en deltävling i Swedish Beach Tour.

Årets stopp kommer att gå av stapeln den 22-24 Juli och avgöras på Arena Långviken.

 - Vi är mycket glada att kunna samarbeta med Kalmar volleybollklubb och Destination Kalmar de kommande tre åren. Kalmar är för oss den perfekta sommardestinationen där vi tycker beachvolley med dess kultur och livsstil passar in perfekt. Den nybyggda arenan skapar goda möjligheter för att genomföra en deltävling på bästa tänkbara sätt. Samspelet med Kalmar volleybollklubb och Destination Kalmar har fungerat utmärkt och vi har en förhoppning om att Kalmar kommer bli en klassiker i vårt tourschema i framtiden! Vi hoppas invånare och turister i Kalmar kommer uppskatta underhållningsvärdet och den sköna atmosfären på Swedish Beach Tour i sommar, berättar Jakob Birgersson, projektledare Swedish Beach Tour Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tävlingen är ett samarbete med Kalmar Volleyboll och Destination Kalmar.

 – Kommunens satsning vid Långviken har verkligen blivit en succé. Arenan används flitigt både till spontanindrott och av kommunens föreningar. Redan första året fick vi hit SM i Beach Soccer och nu har vi fått klart med ännu ett stort evenemang, Swedish Beach Tour, som vi länge har velat få hit, säger Johan Göransson, projektledare idrottsturism, Destination Kalmar.

Vi ser fram mot att få bjuda Kalmar på Sveriges bästa beachvolley.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-02-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer