Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U22 EM beachvolley i Turkiet

Den 18-21 september spelas U22 EM i beachvolley på Fethiye Beach Sports Center i Fethiy, Turkiet. De spelare som representerar Sverige är Anniken Rådström Diana Lundvall, Christofer Lewin och Wilhelm Nilsson.

Efter många turer så hamnade U22 EM i beachvolley i Turkiets andra och nyaste förbundsstödda beach center, Fethiye Beach Sports Center utanför Dalaman.Tävlingen spelas den 18 - 21 september och är det sista Europeiska ungdomsmästerskapet för året i beachvolley.

En ny och en gamma konstalation

Sverige representeras av Diana Lundvall (Sollentuna VK) / Anniken Rådström (Beachhallen BvC) på tjejsidan och Christofer Lewin (Göteborg BC) / Wilhelm Nilsson (Falkenberg VK) på killsidan.

Diana och Anniken är ett oprövat kort ihop men har båda erfarenhet av intenationella ungdomsmästerskap sedan tidigare. Diana deltog i U20 EM i Italien tidigare i år men spelade ochså U18 förra året medan Anniken tidigare år har spela både U20, U22 och U23.

Medan Tjejerna har sin erfarenhet på olika håll så spelade Willhelm och Christofer både U21 och U23 EM så sent som förra säsongen.  

Det skall bli Väldigt kul att följa våra lag i Fethiye, kommernterar Hannes Brinkborg, Landslagschef och ledare i Turkiet.Tjejerna är båda hårt slitande, tuffa spelare med bra inställnng som jag tror kommer kompletera varandra väl.Killarna å sin sida är båda fysiska spelare som känner till varandra bättre och har tydliga roller som de är bekväma med. Först handlar det om att hitta ett effektivt spel och sen om att ta sig ur gruppen. Fortsätter Hannes. 

Test av ny poängräknng

Det är inte helt ovanligt att FIVB testar olika regelförändringar på ungdomsmästersapen innan de eventuellt implementeras på World Tour. Precis som vid tidgare tävlingar i år så kommer coach vara tillåten inom spelområdet för konfererande i timeouts, sidbyten och setpauser. Vidare så räknas inte block som slag utan tre bolltoch är tillåtna efter block nuddat bollen. Det kommer även att testas en alternaiv poängräkning i Fethiye där matcherna kommer att spelas i bäst av fem set, där de 4 första går till 15 och det ssta till 7.   

 

Information om tävlingen hittar man här på Europeiska volleybollförbundets hemsida:

http://www.cev.lu/BeachVolley-Area/BeachVolley_2BOX.aspx?ID=725&mID=768&sID=&pID=0&chID=0 Länk till annan webbplats.

 

 

Fler nyheter

Publicerad: 2014-09-11

Senast uppdaterad: 2014-09-11

Visa fler nyheter

Sponsorer