Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Landslaget säsongsstartar i Kina

Svenska landslaget i beachvolley, Karin Lundqvist och Nina Grawender, fortsätter vägen mot OS i Rio. Första steget är två världstourturneringar i Kina, där de inleder kl 8.00 lokal tid onsdag i kvalturneringen i Fuzhou.

Karin Lundqvist och Nina Grawender klättrade från 200:e till 40:e plats på världsrankingen förra året trots att de kastade sig rakt ut på världstouren som ett nykomponerat lag. I år är förberedelserna desto bättre efter träningsläger med 100 timmar beachvolley i brasilianska Fortaleza.

”Jag har en bra känsla inför säsongen. Jag och Nina har slitit hårt på träningen i Brasilien, vårt samspel har utvecklats otroligt bra och vi har gjort allt för att optimera denna säsong”, säger Karin Lundqvist.

Det långsiktiga målet är att nå OS i Rio, och vägen dit är att endera nå en topp 15-placering på världsrankingen, vinna VM eller nå en plats via Continental Cup där ett lag från varje kontinent kan kvala in till OS.

”Förra året överträffades alla mina förväntningar, men i år är målen högre satta och vi vill nå längre i turneringarna. Tack vare hårt arbete och hjälp av Karin, vår tränare Wesley Pinheiro och de brasilianska beachvolleykillar som sparrat mot oss i Fortaleza är jag i mitt livs form och längtar efter att säsongen ska starta”, kommenterar Nina Grawender.

Karin och Nina är rankade 8:a i kvalturneringen och inleder mot amerikanskorna Daley-Vanzwieten i sin första match. Vid vinst i den matchen och ytterligare en match tar de plats i huvudturneringen.

Följ turneringen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Spelschema för 2014 Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-04-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer