Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förberedelserna igång för Beachvolley-SM

Vecka 31 kommer Skrea Strand att sjuda av liv med 18 beachvolleybanor då SM ska avgöras. Falkenbergs Volleybollklubb arrangerar SM, och har kommit igång med planering och förberedelsearbete inför sommarens stora händelse.

- Vi ser fram emot Beachvolley-SM med förväntan. Kul att vi fått ett helt SM i år och inte delar med någon annan arrangör som det var i fjol då finalspelet ägde rum i Malmö. Nu avgörs allting här i Falkenberg, vilket känns riktigt rolig, säger Anders Bengtsson i klubben.

SM i beachvolley och Mikasa Challenge

SM i beachvolley innebär massor av spel med banor som fyller en stor del av Skrea Strand. SM avgörs i seniorklassen, för veteraner, mixedklass och ungdomsklasserna U17-U21. Samtidigt som SM pågår spelas även Mikasa Challenge för de yngsta ungdomarna, med tre spelare på planen, i klasserna U11-U15.

Stranden besiktigad och arbetet igång

För arrangerande FVBK har arbetet redan dragit igång med planering, strategier och att ha kontakt med sponsorer. Stranden har besiktigats, och ser bra ut, med en inte alltför tuff vinter.

- Sanden är slät och fin just nu, vilket känns bra, säger Anders.

Hur många timmar lägger ni ner inför SM?

- Oj, det vågar jag inte ens fundera på, säger Anders och skrattar. Vi har en kärntrupp på 8-10 personer där det finns många ansvarsområden, med alltifrån marknadsansvarig till byggansvarig och funktionärsansvarig. Framförallt har vi väldigt roligt, säger han.

Bästa minnet från Beachvolley-SM?

- Det bästa är när allt flyter på och särskilt när det är fint väder. Vi vill inte ha in Kattegatt på arenan. Förra året hade vi fantastisk tur med vädret, och jag har så härliga bilder i huvudet när det är fullsatt på hela Skrea strand, fullsatt kring arenan och folk minglar runt och bara myser. Det är beachvolley när det är som bäst, och det samtidigt är spel på alla banor!

Anmäl dig till Beachvolley- SM

Nu är anmälan öppen för seniorer, ungdomar, mixed och veteraner. Anmäl dig Länk till annan webbplats.

Anmälan för Mikasa Challenge i klasserna U11-U15 kommer längre fram. 

Fler nyheter

Publicerad: 2014-03-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer