Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Årets spelare beachvolley 2013

Utmärkelsen Årets genombrott blir Sigrid Simonsson, IKSU, och Martin Appelgren, Göteborg BC. De båda har gjort topplaceringar på Swedish Beach Tour i sommar och fått sina verkliga genombrott i beachvolley. Årets spelare är två lysande stjärnor, som spelat internationellt, Karin Lundqvist, Katrineholms VK och Hannes Brinkborg, Beachhallen BVC.

- Det känna jäkligt bra att få utmärkelsen Årets genombrott. Mitt starkaste minne från i sommar var när vi vann i Helsingborg, då det var stormigt. Premiären i Umeå var också rolig, men då var jag nervös, säger Martin Appelgren.

Nu ligger Martin i hårdträning i Oslo, där han tränar med norska lag för att få bra sparring. Till våren åker han till USA på träningsläger i tre månader.

"Premiären i Umeå var fantastisk"

Årets genombrott på damsidan gick i år till Sigrid Simonsson, IKSU.

- Det är jätteroligt, det är alltid kul att få en utmärkelse när man ändå har lagt ner så mycket tid och slit och rest mycket för att vara med på tävlingar, säger Sigrid.

Hon tog fyra pallplatser under sommaren och spelade en final. Nu tränar hon på IKSU med elitgruppen, och minns tillbaka på sommaren med glädje:

- Det var riktigt roligt, framförallt premiären här i Umeå, då vi hade publikens stöd och spelade väldigt bra, säger Sigrid.

Fin placering på EM

Årets spelare på damsidan får utmärkselsen för sjätte gången, Karin Lundqvist, som är Sveriges bästa beachvolleyspelare.

- Det känns jättebra, det är ett bevis på att säsongen har varit bra och att jag fortsatt i rätt riktning i satsningen med Nina Grawender. EM i somras då vi kom på en nionde plats är sommarens bästa minne, säger Karin Lundqvist.

Hannes Brinkborg har fått utmärkelsen Åtets spelare tre gångar tidigare.

- Det är väldigt roligt. Det är alltid kul att få ett erkännande för all tid man lägger ner, säger han.

Motivering: Årets genombrott

Martin Appelgren, Göteborg BC

En genuin satsning under försäsongen i Australien och Brasilien gav resultat av stora mått för årets genombrott inom svensk beachvolley. Martin Appelgren tog under säsongen ett rejält kliv i karriären, då han startade på plats 79 i rankingtabellen och klättrade 75 platser upp, för att avsluta säsongen 2013 på plats 4. Tillsammans med Thomas Haugaard har Martin Appelgren tagit två pallplatser och fick tillsammans med Martin Barrefalk kröna säsongen med att komma trea på tourfinalen i Halmstad.

Sigrid Simonsson, IK Studenterna

Under årets Swedish Beach Tour tog Sigrid Simonsson inte mindre än fyra pallplatser, där hon inledningsvis kom på en andraplats tillsammans med Hiske van Duinen, och slutade trea på tourfinalen i Halmstad. Under Nevza Sweden Beach visade Sigrid med sin fantastiska serve och explosivitet i spelet motståndarna att hon är att räkna med och tog sig till semifinal tillsammans med Jenny Persson. Med ett stort mått av fokus på planen och en smittsam glädje vid sidan av visar Sigrid Simonsson en sportslig och bra attityd inom svensk beachvolley.

Motivering Årets spelare:

Karin Lundqvist, Katrineholms VK

Svensk beachvolleys starkast lysande stjärna som siktar på OS i Rio är Karin Lundqvist. Tillsammans med partnern Nina Grawender tog hon en 9:e plats på EM i Klagenfurt och paret har under säsongen klättrat på världsrankingen från en plats lägre än 200 till plats nr 40. Karins rutin i kombination med starka vilja att hela tiden sikta högre skapar grunden till framgångarna.

Hannes Brinkborg, Beachhallen BVC

Sveriges mest allrounda spelare har vid flertalet tillfällen under året tillsammans med partnern Stefan Gunnarsson visat att de kan mäta sig med världens absolut bästa lag, vilket bl.a. har lett till segrar mot världstvåorna Pedro/Bruno och sjuorna Huber/Seidl. Hannes Brinkborg lever på sin fina teknik och taktiska smartness och det är imponerande att se hans inställning och hunger för att alltid utvecklas och bli bättre.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-12-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer