Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Inledande framgångar i Drammen

U19-landslagen i beachvolley fick en bra inledning på Nevza Championship i Drammen idag. Sverige representeras av Frida Kindbom och Emelie Hedenberg, samt Fredrik Holgersson och Linus Ekstrand. Både tjejerna och killarna vann mot Norge. Killarna fortsatte sedan att vinna gruppen och är i semifinal. Tjejerna förlorade däremot två jämna matcher, och spelar i morgon om 5-6 plats.

- Det blev en riktigt skön start för killarna, med bra press i serven. Det var stabila servemottagningsanfall och mycket bra blockspel av Linus Ekstrand, säger coach Göran Persson på plats i Drammen.

Även tjejerna hade mycket bra spel, särskilt i den första matchen.

- Vinst för tjejerna också, riktigt bra första set. De tappade lite i servemottagningen i mitten av andra, men avslutade riktigt starkt mot Norge, säger Göran Persson.

Killarna vann sedan även sin match mot Island komfortabelt med 21-14, 21-16. Därmed är de semifinalklara inför morgondagen, mot ett annat norskt lag kl 11.30.

För tjejerna blev det två jämna förlustmatcher som avslutade första dagen. Mot England förlorade Sverige med 20-22, 19-21. Kvartsifnalen slutade 13-21, 20-22.

Därmed spelar tjejerna match om 5-6 plats i morgon, matchstart kl 12.20

Samtliga resultat från Nevza U19 Championship Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Göran Persson filmar även matcherna och lägger upp live på Bambuser. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto: Per Ekstrand

Fler nyheter

Publicerad: 2013-08-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer