Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svensk öppningsseger på EM även på herrsidan

Publiken var definitivt på Österrikarnas sida, likaså rankingpoängen. Men, väl på centercourt på EM i Klagenfurt, Österrike, vann det 25:e rankade svenska paret Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson mot de betydligt högre rankade Huber/Seidl från Österrike på EM idag.

- Det var en fantastisk match att spela med en inramning som slår det mesta. Uppskattningsvis 5000 på läktarna som gav sitt hemmalag stort stöd, men vi höll oss lugna och blev peppade av publiken, säger Hannes Brinkborg.

Tredje gången gillt

Det blev tredje gången gillt för svenskarna, som mött Huber/Seidl två gånger tidigare i år och förlorat båda gångerna. Nu blev det istället en spännande och mycket jämn match mellan lagen, där Sverige alltså vann i två raka set.

- Vi fick en bra start och lyckades hålla ifrån oss Österrikarna i första set. De kände nog pressen på sig och i andra set gjorde vi ett taktiskt servebyte och började serva på den andra killen. Det överrumplade nog dem litegrann, och det tillsammans med vårt lugn och fokus gjorde att vi tog hem det andra setet och därmed matchen, säger Brinkborg.

Svenskarna hade bra sideout och höll ihop spelet, och lyckades vända underläge i andra set, där Österrike hade tre setbollar på raken vid ställningen 20-17. Istället slutade setet vid 26-24 till Sverige.

- Nu känns det bara skönt, men vi kommer att ladda om nu för att spela matchen i morgon. Vi vet att vi måste vinna fler matcher för att gå vidare från gruppen, och det är där vårt fokus ligger nu, avslutar Brinkborg.

Huber/Seidl – Brinkborg/Gunnarsson 0-2  (19-21, 24-26)

Följ EM på CEV:s sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bilder nedan: Lena Gunnarsson, SmålandspostenFler nyheter

Publicerad: 2013-07-31

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer