Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Dubbla tyska möten för svenskar

I dagarna spelar två svenska lag internationella turneringar, Hannes och Steve spelar World Tour i Long Beach, Kalifornien medan Karin och Nina spelar en CEV-open tävling.

För första gången på tio år stannar världstouren i beachvolley till i USA, och denna gång var det Long Beach som fick äran. I den dryga nio timmars tidsförksjutningen var första lag att ställa sig mot svenskarna bekanta Böckermann-Urbatzka från Tyskland. Senast lagen möttes var i VM och då skiljde minsta möjliga marginal lagen åt i tredje set - till tyskarnas fördel och svenskarnas förtret.

Denna match blev inte alls lika jämn som den senaste utan avgjordes övertygande till tyskarna, som spelade ett stabilt spel matchen igenom, framförallt i serve och försvar. 2-0 i set alltså, 21-12, 21-17 blev de slutgiltiga siffrorna.

Nästa match senare idag spelar svenskarna mot den amerikanske levande legenden Phil Dalhausser och hans nya partner Sean Rosenthal, då krävs det att svenskarna spelar smart och på topp för att överlista Dalhaussers blockhänder och Rosenthals snabba fötter.

Sand mellan tårna i Ryssland

Karin och Nina har tagit sig ända ner till Svarta havet för att spela en FIVB Open-tävling där värdefulla rankingpoäng står på spel. Först på tur att möta svenskarna var tyska Laboureur-Sude, som ligger på 17:e rankningplats medan svenskarna är 16:e - så en jämn tillställning var att vänta.

Det började bra med svensk ledning 13-9 i första, men sedan vände matchbilden och tyskarna kunde föra det hela relativt bekvämt till 17-21, 14-21.

Nästa match spelas senare idag mot Baburina-Mulenko från Ukraina, en match som på pappret "måste" vinnas för att ha god chans till vidare spel efter gruppspelet.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-07-24

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer