Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenska framgångar i Turkiet

När de internationella beachvolleytävlingarna avslutades i Antalya i Turkiet kan bra prestationer summeras. Två niondeplatser och matcher mot tufft motstånd. Lyssna gärna på Sveriges Radios intervju med Karin Lundqvist från i morse.

Det svenska herrlandslaget Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson var direktkvalificerade in i huvudturneringen, där de totalt spelade fem matcher och vann tre. Med det kom de på en nionde plats och gjorde en mycket bra match mot Ryssland, då de vann med 21-18, 21-16.

- Både mot Polen och Ryssland lyckades vi bra med att hålla spelet kompakt och kontrollera bollen bättre i den besvärliga blåsten än dagen innan. En taktik som gick ut på att gå för vinst när det var läge men framför allt se till att inte missa i svårare lägen utan leverara över bollen smart och tvinga motståndarna att prestera, säger de.

På damsidan blev det också en niondeplacering för det nykomponerade paret Karin Lundqvist och Nina Grawender.

- Första dagen kunde inte ha varit bättre då vi vann våra båda matcher och bland annat slog dem som var tredjerankade i turneringen spanjorskorna Liliana/Baquerizo. De har spelat OS i London och kom på silverplats på EM i fjol. En väldigt bra start för oss, säger Karin.

Andra dagen blev det i stället två förluster, vilket gjorde att de slutade nia.

Av de andra svenska lagen som var i Turkiet kom fler damlag in i huvudturneringen, och det blev många bra prestationer.

Resultat på CEV:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Intervju med Karin Lundqvist i "Vaken i P3 och P4" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-04-08

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer