Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Bolagsstämma i Svenska Volleyevent AB

Fredag 5 april genomfördes årets bolagsstämma i Svenska Volleyevent AB, Sveab. Även om förutsättningarna var allt annat än vanliga, var ärendena de traditionella för bolagsstämmor. Årsredovisningen godkändes och den avgående bolagsstyrelsen och den tidigare VD:n beviljades ansvarsfrihet för förvaltningen 2012.

Samtliga ledamöter i styrelsen i Sveab hade valt att lämna sina uppdrag på grund av att de inte upplevt att de haft förbundsstyrelsens förtroende. Någon VD har inte funnits i bolaget sedan våren 2012 då tidigare VD valde att gå vidare till ett nytt jobb.  

Ledamöterna i bolagsstyrelsen kandiderade följaktligen heller inte för omval. Vid valet beslutade stämman att utse Saffet Eraybar, ordförande, Ola Kvist, Bengt Andersson, Margareta Moqvist och Madeleine Eriksson till styrelse för bolaget.

Den nyvalda bolagsstyrelsen kommer så snabbt som möjligt se till att SM i beachvolley arrangeras i sommar. Styrelsen ska se över bolagets verksamhet och samtidigt arbeta för att det blir beachvolleytävlingar på hög nivå i sommar. Så snart den planeringen är klar kommer den att kommuniceras.

Därefter ska bolagets framtid ses över. Vad som ska hända med Sveab efter sommaren ska utvärderas och en extra bolagsstämma under hösten 2013 får ta ställning till det.

Svenska Volleyevent AB, Sveab är Svenska Volleybollförbundets helägda event- och marknadsbolag. Bolaget ansvarar för Svensk volleybolls övergripande evenemangs- och marknadsfrågor och driver bland annat Swedish Beach Tour.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-04-08

Senast uppdaterad: 2013-04-08

Visa fler nyheter

Sponsorer