Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Systrarna Thurin till U23-EM i Holland

Det går bra för tvillingsystrarna Kristina och Susanna Thurin just nu. Nyligen kvalificerade de sig för sin första Swedish Beach Tour och dagen efter blev det klart att de representerar Sverige vid U23-EM i Holland i mitten av juli.

Sollentunatjejerna debuterar på Swedish Beach Tour i Göteborg i morgon, fredag, tack vare finalplatsen i Bödas Challenger-tävling för en dryg vecka sedan.

 - Vi håller på och packar nu för att åka till Göteborg. Det ska bli häftigt, säger Susanna inför avresan under torsdagsförmiddagen.

Den lilla avresan, alltså. Den stora avresan kommer i mitten av juli. Då går bilen via en tävling i södra Sverige vidare till Assen i Holland och beachvolleyns U23-EM som spelas 18-21 juli.

 - Det blir tufft, men den det blir också en väldigt bra erfarenhet. Då får man känna hur bra man är jämfört med andra länder, säger Susanna.

Susanna och Kristinas första känning av internationellt spel kom i augusti förra året när de spelade U20-matchen i Finnkampen på Åland. Nu ska de spela sitt första juniormästerskap.

 - ”Sanna” och ”Tina” har gjort väldiga framsteg de senaste åren och det är väldigt kul att kunna ge dem den här chansen, och kul att de tar den. Eftersom de är två år yngre än de äldsta tjejerna finns inga förväntningar på dem i U23-EM, annat än att de gör allt som står i deras makt för att förbereda sig och spela så bra som möjligt, säer Sveriges förbundskapten Ulric Svensson.

På vägen hem från Holland åker de genom Falkenberg – och spelar SM.

 - Ja, det blir en turné för oss med tävlingar både på vägen till och från Holland. Hela familjen åker med, så det ska bli riktigt skoj, avslutar Susanna.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-06-28

Senast uppdaterad: 2012-06-28

Visa fler nyheter

Sponsorer