Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige OS-kvalar i Turkiet

Det blir förstaseedade Holland för Sverige i kvartsfinalen i beachvolleyns Continental Cup Final i Alanya, Turkiet. Midsommarafton blir med andra ord en ödesdag för Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson.

När alla turer var klara kring regler och seedning ramlade följande spelschema ut från CEV:s datorer:

Continental Cup Final (sista europeiska OS-kvalet)
Fredag 22 juni
Kvartsfinaler
Holland (1) - Sverige (8)
Polen (4) - Ryssland (5)
Norge (3) - Spanien (6)
Österrike (2) - Turkiet (7)

Sista ordet blir inte sagt förrän på det tekniska mötet under torsdagskvällen.

- Vi hade hoppats på att seedas 6:a eftersom vi hade bättre placeringar än både Spanien och Ryssland i det senaste OS-kvalet. Så har CEV resonerat hittills under Continental Cups existens, men tydligen inte nu, säger Sveriges förbundskapten Ulric Svensson.

CEV är det europeiska volleybollförbundet som arrangerar det europeiska OS-kvalet, som i och med finalen i Alanya är begränsat till de åtta kvarvarande länderna.

- Men ska vi vinna måste vi kunna slå alla lag, så det är lika bra att ta tjuren vid hornen, säger Ulric.

De två svenska laget, Hannes Brinkborg/Stefan Gunnarsson och Petter Jonsson/Viktor Jonsson, tränade under onsdagen i en bitvis olidlig värme, och ny träning väntar under torsdagseftermiddagen.

- Värmen är jobbig för alla, så det ska vi försöka dra nytta av. Holland har massa långa spelare som lider av extrem värme, så jag hoppas vi hittar ett sätt att få Goliat på fall, säger Hannes Brinkborg.

På lördag spelas semifinalerna och på söndag match om 3:e pris och final. Vinnarlandet har säkrat en OS-plats. Tvåorna och treorna kvalar igen i Moskva, Ryssland, nästa vecka. Kvartsfinalförlorarna är ute.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-06-21

Senast uppdaterad: 2012-06-21

Visa fler nyheter

Sponsorer