Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Hannes och Steve kvalade in i Rom

I Rom, Italien, kvalade Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson in till sin första World Tour Grand Slam för året genom segrar över både Ryssland och Polen. ”Att slå semifinalisterna i EM är en fjäder i hatten”, säger Sveriges förbundskapten Ulric Svensson.

Hannes och Steve inledde kvalet under onsdagen med seger över Rysslands Barsouk/Hudyakov med övertygande 21-10, 21-18. Dmitri Barsouk är en erkänd världsstjärna med bland annat ett VM-silver i bagaget, medan hans nye partner, 23-åringen Maksim Hudyakov som gjorde sin blott tredje World Tour-start, var helt okänd för svenskarna. 

- Det var väldigt stabilt. Vi tappade tre raka poäng i slutet av andra set, annars kändes det väldigt bra hela vägen, berättar Hannes Brinkborg.

EM-semifinalister i tresetare 

I andra matchen om att gå in väntade de färska EM-fyrorna Kadziola/Szalankiewicz från Polen. Låter namnen bekanta? Det var just det laget som Brinkborg/Gunnarsson till slut, efter sju raka segrar, förlorade mot i Continental Cup-finalen i Paris i mitten av maj.

Sedan dess har polackerna alltså hunnit med att gå till semifinal i EM. Chans till revansch alltså, och revansch blev det. Efter en timmes spel stod det 21-19, 19-21, 15-12 på resultattavlan.

- Hannes och Steve fortsätter att vinna jämna matcher när de har kniven mot strupen, och det är en mycket bra egenskap, säger Ulric Svensson.

Main draw i Rom inleds under torsdagen. Brinkborg/Gunnarsson börjar mot Hollands EM-silvermedaljörer Boersma/Spijkers kl 13 och har även Ricardo/Cunha, Brasilien – ett av världens allra bästa lag – och de danska VM-femmorna Söderberg/Hoyer i gruppen.

Följ tävlingen i Rom Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-06-14

Senast uppdaterad: 2012-06-14

Visa fler nyheter

Sponsorer