Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Holland vann damernas beach-EM

De holländska beacvolleytjejerna Sanne Keiser/Marleene Van Iersel har kommit skjutna som ur en kanon uppåt i rankinglistorna de senaste åren. De nådde ännu en ny höjd under söndagseftermiddagen när de blev europamästarinnor på hemmaplan.

Beachvolley-EM har just avslutats i Haag, Holland, och damfinalen blev en enkel resa för hemmafavoriterna. I finalen mot Tsiartsiani/Arvaniti, Grekland, blev seger siffrorna 21-17, 21-11.

Keiser/Van Iersel gick obesegrade genom EM-turneringen tack vare sju raka segrar och sammanlagt tre tappade set. De två finallagen möttes redan i gruppspelet och då var det jämnare efter 15-8 i tredje set till holländskorna.

- Keiser/Van Iersel får nu finna sig i att ses som medaljkandidater i London-OS senare i sommar. Deras resa hittills har varit enorm och efter ett starkt 2011 bland de bästa i Europa är de nu allra bäst på kontinenten. Men vi ska också veta att deras främsta utmanare Cicolari/Menegatti från Italien inte kom till spel i EM, säger Sveriges förbundskapten Ulric Svensson.

Brons till Spanien

EM-bronset hamnade i Spanien efter att Liliana/Baquerizo i tredjeprismatchen besegrat Hajeckova/Klapalova, Tjeckien, med 24-22, 21-12.

Inga svenska damlag hade kvalificerat sig tlll EM.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-06-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer