Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Brink/Reckerman Europamästare

Julius Brink/Jonas Reckermann, Tyskland, upprepade bedriften från i fjol och blev under söndagseftermiddagen europamästare i beachvolley igen. ”Andra raka EM-guldet är extra imponerande, med tanke på att Jonas Reckermann precis har kommit tillbaka efter skada.

Finalsegern kom mot Holland, dock inte mot de trefaldiga europamästarna Nummerdor/Schuil, utan mot deras banemän i kvartsfinalen – Emiel Boersma/Daan Spijkers. Finalisterna stod upp bra i andra setet av finalen, men tyskarna vann till slut med 21-17, 22-20.

- Otroligt imponerande. Vårt bästa svenska lag Brinkborg/Gunnarsson har sparrat mot tyskarna mycket i vinter och en sak är klar: de kommer alltid väl förberedda när de spelar mästerskap. Brink/Reckermann hade bra koll på finalen trots att det var jämnt i andra set, säger Sveriges förbundskapten Ulric Svensson.

Osäker inledning av EM

Brink/Reckermann anses allmänt som ett av världens bästa lag efter att ha blivit världsmästare 2009 och Europamästare 2011 och nu 2012. Men årets start har inte blivit vad de hade hoppats eftersom en skada har hållit Reckermann bort från spel. Därför var det högst osäkert hur laget skulle klara sig i EM – lagets internationella comeback.

De började också lite osäkert och förlorade en match i det inledande gruppspelet, mot Norges Tarjei Skarlund/Martin Spinnangr i tre set. Men Brink/Reckermann växte allt mer under turneringen. Semifinalen mot Kadziola/Szalakiewics blev ändå ett tufft test som slutade 15-13 i tredje set.

Brons till Norge

Bronset gick till just Skarlund/Spinnangr som vann bronsmatchen mot polackerna med 17-21, 21-15, 16-14.

Inget svenskt deltagande

Svenskarna Hannes Brinkborg/Stefan Gunnarsson kvalade inte in till årets EM. DE hade behövt göra bättre resultat i framförallt årets två World Tour Grand Slam i Shanghai och Peking för att ha någon chans att komma med startfältet.

Brinkborg/Gunnarsson har istället haft en återhämtningsvecka med vila och fysträning, för att fokusera på bollträningen igen kommande vecka inför deras nästa tävling, World Tour i Rom, om tio dagar.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-06-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer